Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θ. Θεοδωρίδη να παραιτηθεί

Η απόφαση πρωτόδικης καταδίκης του Θεόδωρου Θεοδωρίδη, Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Πέλλας, σε 18 μήνες φυλάκιση με την κατηγορία του χρηματισμού στην «υπόθεση Καϊμακτσαλάν», δυστυχώς επιβεβαιώνει τη Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η διοίκηση Τζιτζικώστα αποτελεί τέκνο της διοίκησης Ψωμιάδη. Παρότι βοούσε ο τόπος για τα έργα και τις ημέρες του κ. Θεοδωρίδη, το 2013 αυτός ορίζεται από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα ως Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Σχεδιασμού – Προγραμματισμού της Π.Κ.Μ., το 2014 επανεκλέγεται Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας με το συνδυασμό του Απόστολου Τζιτζικώστα και ξαναοριζεται ως Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Σχεδιασμού – Προγραμματισμού της Π.Κ.Μ.


Δεν είναι λίγες, δυστυχώς οι καταγγελίες για σχετικά ζητήματα που βαραίνουν τον κ. Αντιπεριφερειάρχη και τους συνεργάτες του και μάλιστα σε πολλαπλά μέτωπα της διοίκησής του. Τα όσα αποδεικνύονται από τα δικαστήρια τώρα, ο κόσμος της Πέλλας τα έχει «τούμπανο» και ο κ. Θεοδωρίδης «κρυφό καμάρι». Το γεγονός ότι η θητεία του είναι πενταετής και το οτι χαιρει της εμπιστοσύνης της διοικησης, τον αποθρασυνε να λειτουργεί με αυταρχισμό και αλαζονεία.

Η ποινική διαδικασία και οι ανάλογες κυρώσεις είναι, φυσικά, αποκλειστική αρμοδιότητα των δικαστηρίων, όμως ο κύριος Θεοδωρίδης έχει ήδη χάσει το ηθικό πλεονέκτημα και θα πρέπει άμεσα να αναλάβει την πολιτική ευθύνη.

Ο ίδιος ο Περιφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας έχει σοβαρότατες πολιτικές και ηθικές ευθύνες για την επιλογή του συνεργάτη του (ενώ γνώριζε τα έργα και τις ημέρες του). Η επιλογή αυτή δεν ήταν επιλογή λόγω άγνοιας, αλλά είναι αποκαλυπτική μιας συνολικής αντίληψης για την περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Γι’ αυτό και ακόμα μέχρι και σήμερα τον καλύπτει.

Καλούμε τον κ. Θεοδωρίδη, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη των πράξεών του, να καταθέσει άμεσα την παραίτησή του από αντιπεριφερειάρχης και από μέλος του περιφερειακού συμβουλίου.

Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *