Η νέα Δημοτική μας Αρχή καλείται να δώσει τη λύση για να μην κλείσουν 30 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Καστοριά

Σάλος προκλήθηκε  με την απόφαση της προηγούμενης  δημοτικής  αρχής η οποία προβλέπει  το κλείσιμο    30  καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην πόλη της Καστοριάς.

Το  θέμα  είχε  θέσει στη συνεδρίαση  της επιτροπής Ποιότητας  Ζωής η οποία  πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο, ο πρόεδρός της,  Τρύφωνας Πολυγιάννης.

Στην  εισήγησή του ανέφερε ότι   στην πλειοψηφία των καταστημάτων  υγειονομικού ενδιαφέροντος  στην πόλη της Καστοριάς,έχουν  διαπιστωθεί παραβάσεις  που υποχρεώνουν τον Δήμο να προβεί στη λήψη επαχθών για τους καταστηματάρχες μέτρων, όπως η ανάκληση  των αδειών  ίδρυσης και λειτουργίας τους.

Η επιτροπή Ποιότητας  Ζωής αποφάσισε κατά πλειοψηφία  να θέσει  το  θέμα στο επόμενο  Δημοτικό  Συμβούλιο.

Να δώσει  ο  Δήμος  χρονικό περιθώριο προκειμένου οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων  να τακτοποιήσουν  τις εκκρεμότητές τους, πρότεινε ο πρόεδρος του συλλόγου  ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος Καστοριάς  Σάκης Λιώγας σχολιάζοντας την απόφαση.

Ο κ. Λιώγας, δήλωσε ακόμη ότι το συγκεκριμένο  ζήτημα δεν προέκυψε τώρα, αλλά εκκρεμεί εδώ και πολλά  χρόνια.

«Υπάρχουν κάποια καταστήματα τα οποία έχουν κάνει ουσιώδεις τροποποιήσεις . Αυτά  θα πρέπει να  εκδώσουν καινούργιες άδειες. Δηλαδή, θα πρέπει να   μετατρέψουν τους χώρους   στους οποίους  έχουν αναπτύξει τα τραπεζοκαθίσματά τους , σε χώρους κύριας  χρήσεως. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να πάνε  να πάρουν την καινούργια άδεια  για να είναι  νόμιμοι.

Όταν πηγαίνει το  υγειονομικό και  διαπιστώνει ότι το κατάστημα από  50 τραπέζια που καταγράφονται  στην άδεια   διαθέτει 100 ή 80, αυτόματα   αφαιρεί  την άδεια, διότι   η υπάρχουσα  δεν  ισχύει .

Καλό θα είναι όλα τα μαγαζιά που έχουν ενημερωθεί, να πάνε στον Δήμο   και να   εκδώσουν  καινούργια άδεια, διότι η άδεια   τους θα αφαιρεθεί αφού  δεν πληροί τις απαιτούμενες προΫποθέσεις.    Θα πρέπει  επίσης, να εναρμονιστούν με τον καινούργιο νόμο που απαιτεί θέσεις ΑΜΕΑ, τουαλέτες προσωπικού, νιπτήρες με  ποδοκίνητους μηχανισμούς, φωτοκύτταρα, αποδυτήρια  προσωπικού.

Η έκδοση  άδειας είναι υποχρεωτική Ο κόμπος έφτασε πλέον στο  χτένι. Πρέπει τα πράγματα να μπουν σε μια  σειρά».  Σημείωσε χαρακτηριστικά, ο  κ. Λιώγας.

Τη λύση  στο  ζήτημα  που προέκυψε, καλείται να  δώσει η νέα  δημοτική  αρχή  μέσα στο  επόμενο  διάστημα.

     Ελένη Ψωμαδάκη

Εφημερίδα ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *