Η λαχταριστή τροφή που δεν περιμέναμε ποτέ ότι πρέπει να τρώμε για πρωινό

proino-1070

Το πρωινό ξέρουμε ότι είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας.

Γι’ αυτό το λόγο, πρέπει να διαλέγουμε τις σωστές και πιο θρεπτικές τροφές που θα μας δώσουν ενέργεια για όλη τη μέρα.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι οι πιο… υγιεινές, όπως φαίνεται από μια νέα έρευνα από την Ιαπωνία.

Σύμφωνα με το Cosmopolitan, υπάρχει μια συγκεκριμένη τροφή που πρέπει να την προσθέσουμε στο πρωινό μας καθώς μας δίνει πνευματική ώθηση και μας βοηθά να επεξεργαζόμαστε τις πληροφορίες πιο γρήγορα.

Ο λέκτορας Yoshihiko Koga του Πανεπιστημίου Kyorin εξέδωσε μια έρευνα, όπου αποκαλύπτει ότι αυτή η τροφή είναι στην ουσία ένα… επιδόρπιο.

Αυτό το γλυκό το λατρεύουμε όλοι, μικροί και μεγάλοι και δεν είναι άλλο από το παγωτό!

Shutterstock
Shutterstock

Μια μπάλα παγωτού το πρωί μπορεί να μας δώσει πνευματική ώθηση και να μας κρατά σε εγρήγορση όλη μέρα. Η αίσθηση που προκαλεί στο σώμα και το μυαλό μας το παγωτό μειώνει τον ψυχικό εκνευρισμό, που σημαίνει ότι θα έχουμε λιγότερη κακή διάθεση και γκρίνια όταν ξυπνάμε.

Λόγω της κρύας θερμοκρασίας, μέτρησαν τα επίπεδα ψυχικής διέγερσης κάποιου που έφαγε παγωτό και κάποιου που ήπιε κρύο νερό. Στην πρώτη περίπτωση, η ψυχική διέγερση ήταν υψηλότερη.

shutterstock
shutterstock

Μπορούμε να βάλουμε το παγωτό στο πρωινό μας και αν θέλουμε να το κάνουμε πιο υγιεινό, προσθέτουμε φρούτα, ξηρούς καρπούς αλλά και σοκολάτα.

Καθόλου κακά νέα!

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...