Η κρίση και τα capital controls επηρέασαν 37o River Party (ρεπορτάζ – δηλώσεις)

IMG_3706

– Το 37ο River party αποτέλεσε αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού! Ήταν πόλος έλξης πολλών επισκεπτών που κατέκλυσαν το Νεστόριο. Για έξη ημέρες και νύχτες, η ελληνική πολιτιστική παράδοση και η σύγχρονη δημιουργία αντάμωσαν με την υπέροχη φύση, προσφέροντας στους χιλιάδες επισκέπτες συγκλονιστικές στιγμές, αξέχαστες εμπειρίες και μαγευτικές αναμνήσεις.

Ωστόσο το 37ο River party, παρόλο που είχε πολλές συναυλίες και μια ομάδα μεγάλων καλλιτεχνών, είχε τον λιγότερο κόσμο από κάθε άλλη χρονιά και προς αυτή την κατεύθυνση, συνέβαλαν η οικονομική κρίση και το κάπιταλ κοντρόλ..

Πάντως, το river party είναι ένας θεσμός με ιδιαίτερα εθνική και αναπτυξιακή διάσταση, με δεδομένο την περιοχή στην οποία πραγματοποιείται, το ιστορικό βουνό του Γράμμου και τις όχθες του ποταμού Αλιάκμονα. Ο θεσμός διεκδικεί μια ξεχωριστή θέση στη σύγχρονη ελληνική και ευρωπαϊκή πραγματικότητα, που αναμφισβήτητα εξασφαλίζει χρόνο με τον χρόνο την ανάπτυξη και την ποιότητα στην ζωή των κατοίκων που την έχουν ανάγκη και τους αξίζει άλλωστε.

Οι εξαήμερες καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις για πρώτη φορά φέτος ξεκίνησαν 18 Αυγούστου και ολοκληρωθήκαν την Κυριακή 23 Αυγούστου, εκδηλώσεις που σηματοδοτούν μια άλλη διάσταση στην πορεία του θεσμού, παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό και ποικιλόχρωμο συναυλιακό πρόγραμμα, το οποίο αποτέλεσε ένα ζωντανό πυρήνα ψυχαγωγίας και ποιότητας στα πολιτιστικά και πολιτισμικά δρώμενα του RIVER PARTY. Η εμφάνιση στην κεντρική σκηνή αξιόλογων καλλιτεχνών που διαπρέπουν χρόνια στην ελληνική μουσική σκηνή,  όπως είναι ο Βασίλης Παπακωνταντίνου, η Μελίνα  Ασλανίδου, η Τάνια Τσανακλίδου,  η Γιώτα Νέγκα, ο  Γιώργος Μαζωνάκης και μια πλειάδα ακόμη καλλιτεχνών προσέφεραν στους πολυπληθείς φίλους του river κέφι και παλμό, κλείνοντας έτσι τον κύκλο των εκδηλώσεων.

 

To φετινό φεστιβάλ φιλοξένησε 4000 νέους και νέες

Tην ικανοποίηση του για την επιτυχία του 37ου river εξέφρασε μιλώντας στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ο Δήμαρχος Νεστορίου κ Πασχάλης Γκέτσιος «Το ένα σκέλος του Ρίβερ πάρτυ είναι η εταιρία που διαχειρίζεται το καλλιτεχνικό πρόγραμμα και το δεύτερο είναι η εταιρία που χειρίζεται τον άξονα εστίασης των επισκεπτών. Έχω την εντύπωση ότι μέχρι στιγμής τα οικονομικά στοιχεία έχουν θετικό πρόσημο και αναφέρομαι στην εταιρία των αδελφών Ανδρεόπουλου.
Θα έλεγα ότι η συμπεριφορά τους και η οργάνωση ήταν άριστη, δεν υπάρχει αρνητικό στοιχείο και κανένα παράπονο. Η ποιότητα της διατροφής ήταν  φανταστική, τα κρέατα ήταν μέσα από το νομό
» δήλωσε ο κ Γκέτσιος. Υποστήριξε, ωστόσο, ότι η οικονομική κρίση δεν άφησε αλώβητο και το river party “Ήταν φυσικό να τους επηρεάσει όλους, αλλά το θετικό είναι πως στο φετινό φεστιβάλ έχουμε 4.000 νέους και νέες», ήταν τα λόγια του.

 

Γιώργος Ισαάκ: Πάμε δυνατά με νέους διοργανωτές

Πιο οργανωμένο από κάθε άλλην χρονιά με καλύτερο κλίμα χαρακτήρισε το 37ο river party o νέος διοργανωτής του θεσμού της εταιρείας People entertainment group κ. Γιωργος Ισαάκ. Μάλιστα όπως είπε μιλώντας στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ φέτος επισκέφτηκαν το river αρκετά παιδιά ηλικίας 18 έως 21 χρονών. Παιδιά που αποτελούν το μέλλον του θεσμού. « Το river μπήκε σε καινούργιο κλίμα και του χρόνου θα είναι ακόμα μεγαλύτερο. Το ότι ήρθαν νέα παιδιά, μας ανοίγει νέους ορίζοντες διότι ανανεώνεται το κοινό », δήλωσε ο κ. Ισαάκ.

Αρνητικά επηρέασε το φεστιβάλ σύμφωνα με το διοργανωτή το capital control και η γενικότερη οικονομική κρίση αλλά και η αλλαγή ημερομηνίας. «Η  αλλαγή ημερομηνίας δεν επηρέασε πολύ γιατί δεν είδαμε και μεγάλη αλλαγή στα εισιτήρια που είχαμε πουλήσει. Πιο πολύ επηρέασε η κρίση, η οποία επηρέασε τα πάντα», κατέληξε.

Τέλος, να σημειωθεί ότι το άρωμα του River party, που ξεσηκώνει μικρούς και μεγάλους που ακολουθούν τους γνώριμους ρυθμούς του κεφιού και της ξεγνοιασιάς, δεν σβήνει με το τέλος των εκδηλώσεων αλλά παραμένει άσβεστο ως το επόμενο καλοκαίρι…

 Της Θεοδώρας Ζήση Κωτσοπούλου 

 

Εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *