Η κατάσταση των νοσοκομείων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

a7d37aa12173f288eb3ccb7ba82b4c39_XL

«Με παρεμβάσεις στο υπουργείο Υγείας η Περιφερειακή αρχή διεκδικεί το δικαίωμα παροχής δωρεάν δημόσιας και ποιοτικής υγείας στους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας», επισημαίνει σε γραπτή δήλωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Σταύρος Γιαννακίδης, κάνοντας απολογισμό των ενεργειών και των παρεμβάσεων που έχουν γίνει.

Συγκεκριμένα ο κ. Γιαννακίδης κάνει αναφορά: Στην επιχορήγηση από την Περιφέρεια των επικουρικών γιατρών με 500 ευρώ τον μήνα. Στην ένταξη, από τον Ιανουάριο έως και τον Δεκέμβριο του 2016, 50 επικουρικών γιατρών και στην αναμονή διορισμού άλλων 35 μόνιμων γιατρών. Στην άμεση αντίδραση της Περιφέρειας στο πρόβλημα που ανέκυψε με την εκ περιτροπής λειτουργία των Παθολογικών Κλινικών Κοζάνης και Πτολεμαΐδας. Στη στελέχωση με οκτώ στρατιωτικούς γιατρούς Παθολόγους, για την κάλυψη των αναγκών του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαϊδας, καθώς και στην ανέγερση νέας πτέρυγας Παθολογικής και Χειρουργικής κλινικής και στη χρηματοδότηση της πλήρως ανακαινισμένης καρδιολογικής κλινικής στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης.

Ο κ. Γιαννακίδης σημειώνει επίσης ότι η Περιφερειακή Αρχή σε συνεργασία με όλους τους θεσμικούς φορείς και μετά από διαβούλευση, συνέταξε και κατάθεσε τον Υγειονομικό χάρτη Υγείας της Δυτικής Μακεδονίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στο Υπουργείο Υγείας.

ΕΡΤ Κοζάνης

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *