Η Καίτη Γαρμπή απαντά στην Dua Lipa για τη σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας»: Ανιστόρητη

kaiti-garbi-12-6-2019

Την οργή της Καίτης Γαρμπή προκάλεσε η ανάρτηση της τραγουδίστριας Dua Lipa με τη σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας».
Συγκεκριμένα, χθες, η τραγουδίστρια με καταγωγή από το Κόσοβο – που ζει όμως στο Λονδίνο – ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια φωτογραφία που δείχνει την σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας» που περιλαμβάνει σερβικά και ελληνικά εδάφη. Η εικόνα, παρουσιάζει το λάβαρο που είχε πρωτοεμφανιστεί στον ποδοσφαιρικό αγώνα της Σερβίας με την Αλβανία, τον Οκτώβριο του 2014. Τα δύο πρόσωπα, μάλιστα, που φαίνονται στη φωτογραφία είναι αυτό του ιδρυτή του αλβανικού κράτους Ισμαήλ Κεμάλι και του Αλβανού πολεμιστή Ίσα Μπολετίνι εθνικού ήρωα των Κοσοβάρων που πρωτοστάτησε στον ανταρτοπόλεμο κατά της Σερβίας το 1910.

Στην λεζάντα έγραψε: «Αυτόχθων, επίθετο (του κατοίκου ενός τόπου) ιθαγενής και όχι απόγονος μεταναστών ή αποίκων».
Το ξέσπασμα της Καίτης Γαρμπή

Η ανάρτηση της Dula Lipa έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων σε χρήστες τόσο από την Ελλάδα, την Σερβία όσο και την Βόρεια Μακεδονία, με πολλούς να την κατηγορούν πως υποστηρίζει «το χειρότερο είδος εθνικισμού».

Θέση όμως, θέλησε να πάρει και η Καίτη Γαρμπή, που δεν διστάζει να σχολιάσει την επικαιρότητα, με τον δικό της μοναδικό τρόπο, όπως έκανε πρόσφατα με τις Πανελλήνιες και συγκεκριμένα με την έκθεση.

Έτσι λοιπόν, έγραψε στα αγγλικά: «Ανιστόρητος, επίθετο. Αυτός που δεν είναι συνεπής με την ιστορία ή την ιστορική ανάλυση», επισυνάπτοντας την ανάρτηση της Dua Lipa.

Πηγή: iefimerida.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...