Η Έλενα Χατζηλιάδου με καταγωγή από τα Γιαννιτσά, παγκόσμια στο καράτε και 14 φορές πρωταθλήτρια Ελλάδας

karatenikielena-660x330

Η όμορφη Έλενα Χατζηλιάδου, η όμορφη Κατερινιώτισσα Παγκόσμια πρωταθλήτρια για 2η φορά

(με καταγωγή του πατέρα της, Μάξιμος Χατζηλιάδης από τα Γιαννιτσά) χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο της μετάλλιο στο καράτε, από τη στιγμή που το άθλημα εντάχθηκε στο Ολυμπιακό πρόγραμμα και θα είναι ένα από τα σπορ που θα παρακολουθήσουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, στο Τόκιο.

elana

Η Έλενα προπονείται με τον πατέρα της Μάξιμο Χατζηλιάδη, ο οποίος ήταν μαζί της στο Λιτζ της Αυστρίας, όπου κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία των +68 κ. kumite. Η μάχη ήταν δύσκολη καθώς είχε να αναμετρηθεί με αθλήτρια από την Ιαπωνία (Ουεκούσα), χώρα με τους κορυφαίους στο άθλημα. Μαζί της είναι φυσικά και ο εθνικός προπονητής Στέλλιος Σκαρογιάννης. Οι δυο τους και οι συναθλητές της ήταν το δικό της κοινό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Η 20χρονη αθλήτρια έχει στεφθεί πρωταθλήτρια Ελλάδας 14 φορές σε όλες τις κατηγορίες από το 2002 κι έπειτα (!), ενώ το 2012 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Παρισιού.

helen

Θεωρείται μια από τις κορυφαίες αθλήτριες του κόσμου στο καράτε και αν και σκέφτηκε κάποια στιγμή να αφήσει το σπορ, λόγω εμποδίων και οικονομικών προβλημάτων παρέμεινε σε αυτό με την παρότρυνση του πατέρα της!

Τι δήλωσε ο μπαμπάς και προπονητής της Μάξιμος Χατζηλιάδης, περήφανος για την κόρη του!

xatzihliadismaximos

«Με αφορμή το παγκόσμιο πρωτάθλημα Καράτε στο Linz της Αυστρίας και με το αίσιο αποτέλεσμα της κατάκτησης ενός Παγκοσμίου μεταλλίου στην προκειμένη με το Ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία Γυναικών +68 κιλά, αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τα συναισθήματά μου απέναντι στην κόρη μου και αθλήτριά μου Έλενα Χατζηλιάδου και να τοποθετηθώ στο τελικό παιχνίδι με την Ιαπωνία.

Αισθάνομαι πολύ υπερήφανος για εσένα Λέγκα μου και για τα όσα έχεις καταφέρει έως τώρα ,αλλά πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή. «Κορυφή δεν υπάρχει, υπάρχει μονάχα ύψος»!

Θα πρέπει να καταλάβεις ότι είσαι από τις κορυφαίες αθλήτριες, η αδυναμία σου είναι ότι δεν το έχεις καταλάβει και η δύναμή σου είναι η συνεχής προσπάθεια να το αποδείξεις. Οι θυσίες και οι κόποι μας και η σκληρή προετοιμασία που είναι προσπάθεια πολλών ετών τώρα δικαιώνονται! Ακόμη θυμάμαι που με ξυπνούσες στις 6.30 το πρωί πριν πας στο σχολείο σου για να μη χάσεις προπονήσεις και στις Πανελλαδικές εξετάσεις επίσης και στην εξεταστική στο Πανεπιστημίου σου (τελικά όπως το έλεγες μικρή ότι «θα γίνω η καλύτερη από όλους στον κόσμο…»! Η αλήθεια είναι ότι σαν προπονητής δεν είχα μεγάλες απατήσεις στο εν λόγω πρωτάθλημα γιατί υπήρχαν σοβαροί τραυματισμοί και πολλά εμπόδια… (σκεφτόσουν ακόμη και να τα εγκαταλείψεις)! Όμως η ψυχική δύναμη σου ήταν μεγάλη που ξεπέρασε όλους τους αρνητικούς παράγοντες, η τεχνική σου κατάρτιση ήταν άψογη, αλλά και η απελευθέρωση από τις απαιτήσεις του πρωταθλήματος τελικά υπήρξαν στοιχεία ευνοϊκά για να είσαι ο εαυτός σου! Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σταθώ σαν άνθρωπος που με διέπει η σοβαρότητα και η ειλικρίνεια, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Εθνικό προπονητή Στέλιο Σκαρογιάννη για την δημιουργία κλίματος αγαλλίασης όπως αναφέρει η πρωταθλήτρια, με αποτέλεσμα το εφόδιο της ήρεμης δύναμης, που πρέπει να διακατέχει τον πρωταθλητή στα αγωνιζόμενα παιχνίδια».

sentragoal.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *