Ηχοληψία Πανεπιστήμιο Αθηνών e-learning

90879397_6156527642730_72844805708709888_n

ΗΧΟΛΗΨΙΑ
– – – νέος κύκλος ξεκινά άμεσα – – –
5μηνο εντατικό e-Learning Πρόγραμμα αναγνωρισμένης* εξειδίκευσης από το Πανεπιστήμιο Αθηνών

*δίνονται 8 πιστωτικές μονάδες ECVET Europass

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ηχοληψία» είναι e-Learning / εξ’ αποστάσεως και αποτελεί μια ολοκληρωμένη παρουσίαση θεωρίας και πράξης γύρω από το ζήτημα της ηχοληψίας, σε ερασιτεχνικό ή επαγγελματικό χώρο. Στο τέλος αυτού, ο εκπαιδευόμενος θα μπορεί να πραγματοποιήσει ηχογράφηση και μίξη μιας ολόκληρης μπάντας μουσικών ή τραγουδιστών σε μουσικά ιδιώματα: κλασσική, χορωδιακή, παραδοσιακή, ποπ και ροκ μουσική.
Το πρόγραμμα περιέχει πλήθος διαλέξεων παρουσίασης και εφαρμογής. Ξεκινά με μια εισαγωγή στην Ακουστική και Ψυχοακουστική για το πως μεταδίδεται ο ήχος, και για το πως τον μετράμε και πως τον αντιλαμβανόμαστε. Συνεχίζει με μια πολύ λεπτομερή περιγραφή των τύπων μικροφώνων, την τοποθέτηση και χρήση τους. Εξετάζει διεξοδικά τις στερεοφωνικές τεχνικές ηχογράφησης με παραδείγματα χρήσης ανάλογα με την πηγή (φωνές, κρουστά, έγχορδα, κλπ).
Οι εκπαιδευόμενοι θα μάθουν για τα μεγάφωνα και τα ηχεία. Τους προενισχυτές μικροφώνων, τους μίκτες ήχου (αναλογικούς και ψηφιακούς), τις μονάδες καταγραφής και επεξεργασίας ήχου, τα ηχεία, μεγάφωνα και καλώδια διασύνδεσης. Θα μάθουν διάφορα προγράμματα επεξεργασίας ήχου, την τέχνη της μίξης και σε κονσόλα αλλά και σε πρόγραμμα DAW. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με pre-mastering ήχου για social media.

Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του Προγράμματος είναι η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ Γεωργάκη Αναστασία, η οποία έχει την ευθύνη για το σχεδιασμό, την υλοποίηση και την παρακολούθηση της ακαδημαϊκής διαδικασίας για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Η επιτυχής ολοκλήρωση του Προγράμματος οδηγεί στη χορήγηση Πιστοποιητικού Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης.

#sound_engineering #programme #elearningekpa #ηχοληψία #live_sound

https://elearningekpa.gr/courses/hxolhpsia

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *