Ηλεκτρονικές διασταυρώσεις για ανασφάλιστους και ΚΤΕΟ – Έρχονται πρόστιμα για πάνω από 2 εκατ. παραβάτες

Elegxos Maska (2)a

Στο στόχαστρο των αρχών μπαίνουν οι ανασφάλιστοι οδηγοί και όσοι «ξέχασαν» να περάσουν ΚΤΕΟ μέσω της νέας ψηφιακής εφαρμογής Audit-Car.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της Καθημερινής, στα τέλη Ιανουαρίου θα είναι έτοιμες οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες με τις οποίες θα διαθέσιμες online όλες οι πληροφορίες που συνοδεύουν ένα όχημα. Από τη μια πλευρά, οι ιδιοκτήτες θα μπορούν μέσω του myAuto να βλέπουν τα στοιχεία του οχήματός του (άδεια κυκλοφορίας, ασφάλιση, ΚΤΕΟ) και ταυτόχρονα, οι ελεγκτές και οι αστυνομικοί, με την εφαρμογή Audit-Car, θα έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν ανά πάσα στιγμή στοιχεία όπως μη καταβολή τελών κυκλοφορίας, μη ασφαλιστική κάλυψη, αν το όχημα είναι δηλωμένο σε ακινησία ή έχει κλαπεί, αν υπάρχει ανάκληση άδειας κυκλοφορίας και πολλά ακόμη στοιχεία.

Με αυτόν τον τρόπο, τα στοιχεία από τις βάσεις δεδομένων της ΑΑΔΕ, των υπουργείων Μεταφορών, Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη θα ενταχθούν σε μια ενιαία βάση και έτσι ο έλεγχος και η βεβαίωση των προστίμων για τους παραβάτες θα γίνεται με διαδικασίες εξπρές.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, μόλις τεθεί σε ισχύ η συγκεκριμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα, πάνω από 2 εκατομμύρια παραβάτες απειλούνται με τσουχτερά πρόστιμα και τις ανάλογες νομικές συνέπειες, καθώς 650.000 οχήματα κυκλοφορούν ανασφάλιστα, 1,5 εκατομμύριο χωρίς να έχουν περάσει από έλεγχο ΚΤΕΟ, ενώ περίπου 100.000 ιδιοκτήτες αφήνουν τα τέλη κυκλοφορίας κάθε χρόνο ανεξόφλητα.

Τέλος, να σημειώσουμε, πως φαινόμενα παραβατικότητας εντοπίζονται και στις δηλώσεις ακινησίας, όπου στο τέλος, πολλά από αυτά τα οχήματα βρίσκονται να κυκλοφορούν παράνομα στους δρόμους.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *