«Ζευς»: Το ελληνικό F-16 που είναι ένα πραγματικό έργο τέχνης!

4a8a08f09d37b73795649038408b5f33-1

Συντάκτης – φωτορεπορτάζ: Πιερ Κοσμίδης (με άδεια δημοσίευσης)

Η Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» μπορεί να υπερηφανεύεται όχι μόνο για τις εντυπωσιακές ικανότητες των πιλότων της, αλλά και για το εξίσου εντυπωσιακό σχέδιο που κοσμεί το αεροσκάφος F-16C Block 52+ που χρησιμοποιούν για τις επιδείξεις τους.

Η ομάδα «Ζευς» για πρώτη φορά δίνει στη δημοσιότητα εικόνες από το παρασκήνιο του πώς βάφτηκε στα ελληνικά χρώματα το F-16 της, με ένα σχέδιο το οποίο βραβεύτηκε τον περασμένο Ιούλιο στο Royal International Air Tattoo.

Πίσω από το αριστοτεχνικό αυτό σχέδιο βρίσκονται οι Δημήτρης Παλάσσης και Αλέξης Κοντηβέης. Σε συνεργασία με στελέχη της Αεροπορίας, ο Κοντηβέης δημιούργησε το σχέδιο και ο Παλάσσης, με τη βοήθεια ειδικών της Αεροπορίας, μεταμόρφωσε το F-16 σε έργο τέχνης.

«Στόχος μας ήταν να αγγίξουμε τις καρδιές των απλών ανθρώπων», δηλώνει στο argunners.com ο Αλέξης Κοντηβέης και προσθέτει: «Ένα αεροσκάφος είναι ένα ιπτάμενο μηχάνημα, και οι πιλότοι και το προσωπικό εδάφους δίνουν την καρδιά τους και την ψυχή τους, κάνοντάς το μοναδικό».

Στις φωτογραφίες, που δημοσιεύονται για πρώτη φορά στην ιστοσελίδα του Πιερ Κοσμίδη (η πλήρης συνέντευξη), παρακολουθούμε ολόκληρη τη διαδικασία της μεταμόρφωσης αυτής:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=3xR2AsaUzzo]

Πηγή: Πιερ Κοσμίδης

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *