Εύκολη συνταγή για κέικ μελιού με μήλο

canvas

Τι κι αν σας λέγαμε πως μία συνταγή για κέικ μπορεί να είναι θρεπτική, εύκολη και πεντανόστιμη ταυτόχρονα;

Στις απλές συνταγές για γλυκά είναι σίγουρο πως το μεγαλύτερο ρόλο παίζει η ποιότητα της πρώτης ύλης. Πόσω μάλλον όταν η βάση του κέικ είναι το μέλι, ένα αγνό υλικό που πρωταγωνιστεί στην ελληνική γαστρονομία. Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιήσετε ποιοτικά προϊόντα.

Στην ιστοσελίδα xryskoufaki.gr εμείς βρήκαμε μία λαχταριστή και εύκολη συνταγή για θρεπτικό κέικ μελιού με μήλο, που θα σας συναρπάσει. Αφράτο, ελαφρύ και πεντανόστιμο, είναι σίγουρο πως δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο, και τα πλούσια αρώματά του από κανέλα και γαρύφαλλο θα σας σπάσουν τη μύτη.
Υλικά

3 μεγάλα αυγά
3/4 φλ. μέλι Εκλεκτή Φύση, Πεύκο κι Εσπεριδοειδή, Αττική
½ φλ. ζάχαρη
¼ φλ. καστανή ζάχαρη
1 ¼ φλ. ελαιόλαδο
1 ½ κ.σ. βανίλια
3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. baking powder
1 κ.σ. μαγειρική σόδα
1 ½ κ.γ. κανέλα, σκόνη
3/4 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο, σκόνη
4 μήλα, καθαρισμένα και τριμμένα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά μέχρι να γίνουν ένα ρευστό μείγμα.
Προσθέτουμε το μέλι, τη λευκή ζάχαρη, την καστανή ζάχαρη, το λάδι κανόλας και τη βανίλια.
Σε ένα άλλο μπολ, μεσαίου μεγέθους, βάζουμε το αλεύρι, το baking powder, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα, τα αλάτι και το μείγμα μπαχαρικών.
Ρίχνουμε το στερεό μείγμα αλευριού στο ρευστό μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε τα τριμμένα μήλα.
Ψεκάζουμε τη φόρμα του κέικ με σπρέι μαγειρικής, φροντίζοντας να πάει ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνειά της.
Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα του κέικ, προσέχοντας το μείγμα να καλύπτει τα 3/4 της φόρμας, για να μη χυθεί έξω από τα τοιχώματά της.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 75 με 90 λεπτά. Μόλις οι άκρες του αρχίσουν να ροδίζουν και η επιφάνειά του αποκτήσει ένα σκούρο χρώμα, τσιμπάμε το κέικ με μία οδοντογλυφίδα για να δούμε αν έχει ψηθεί και στο εσωτερικό του. Αν αντιληφθούμε ότι έχει ψηθεί και εσωτερικά, είναι έτοιμο και μπορούμε να το βγάλουμε από το φούρνο.
Αφήνουμε το κέικ έξω από το φούρνο για 10 λεπτά και μετά το αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο.
Όταν το βγάλουμε από τη φόρμα, το αφήνουμε να κρυώσει. Διακοσμούμε το κέικ την ημέρα που θα το σερβίρουμε.
Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα το κέικ με 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη.<p>Πηγή: <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr”>iefimerida.gr</a> – <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr/gastronomie/eykoli-syntagi-keik-melioy-me-milo”>Εύκολη συνταγή για κέικ μελιού με μήλο – iefimerida.gr</a></p>

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...