ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: Κυρίτσης για επιθέσεις σε αστυνομικούς: «Δεν δίνουμε μεγάλη αξία σε όσα λέει ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών»ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ………….

kyritsis-708_3

«Μέτωπο» με το Σωματείο Ειδικών Φρουρών άνοιξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης, υποστηρίζοντας ότι «δεν δίνουμε μεγάλη σημασία» στις καταγγελίες τους για τα αυξημένα περιστατικά βίας σε βάρος αστυνομικών.

Ο κ. Κυρίτσης, μιλώντας στον Ρ/Σ «Θέμα 104,6», αναφέρθηκε στις βιαιοπραγίες των τελευταίων ημερών και υποστήριξε ότι πρόκειται για μια κατάσταση «που συνεχίζεται εδώ και 40 χρόνια. Δεν έχει ξεφύγει η κατάσταση. Δεν θα έλεγα ότι θα έχουμε υποτιμήσει το θέμα».

Ερωτηθείς για τη στάση της αστυνομίας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «πάλι έγιναν συλλήψεις, ό,τι κάνει η αστυνομία σε αυτές τις περιπτώσεις», ενώ διευκρίνισε ότι οι τελευταίες επιθέσεις δεν δείχνουν να έχουν σχέση με τον Ρουβίκωνα, καθώς «είναι καθαρά περιστατικά βίας».

Κληθείς να σχολιάσει το αίτημα του γγ του Σωματείου Ειδικών Φρουρών περί επαναφοράς της ομάδας ΔΕΛΤΑ καθώς, όπως είπε, οι άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ δεν έχουν εκπαιδευτεί για επεισόδια, ο Γιώργος Κυρίτσης είπε:

«Δεν δίνουμε μεγάλη αξία σε αυτά που λέει ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών, γιατί έχουμε διαπιστώσει μια προσκόλληση στη λογική για έναν συνδικαλιστή στην εξυπηρέτηση του κλάδου του, τέτοια που όλα τα περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας τα τελευταία χρόνια, ο ίδιος συνδικαλιστικός φορές έχει πει ότι δεν τρέχει τίποτα, οπότε δεν δίνω ιδιαίτερη σημασία ούτε στις προβλέψεις του, ούτε σχετικά με το τι μπορεί να κάνει η αστυνομία, ούτε το ποια είναι η πραγματικότητα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επέβαλε μόνο το ένα δέκατο της λιτότητας των μνημονίων

Στη συνέχεια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην κυβερνητική πολιτική, εστιάζοντας στο κομμάτι της οικονομίας.
«Τα τέσσερα χρόνια λιτότητας ήταν το ένα δέκατο της λιτότητας που επιβλήθηκε με τα προγράμματα διάσωσης, τα μνημόνια. Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι μέσα στους μνημονιακούς καιρούς, φιλολαϊκές κυβερνήσεις έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τα πράγματα καλύτερα και το κάνουν. Φαίνεται η διαφορά ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις και στις στοχεύσεις τους» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, μίλησε και για τη διαφαινόμενη απόπειρα του ΣΥΡΙΖΑ για δημιουργία «προοδευτικού πόλου», τονίζοντας ότι «η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία διαπίστωσε τα τελευταία χρόνια ότι η ταύτισή της με τη δεξιά, την εξαφάνισε και βλέπουμε ότι προσπαθούν να πλησιάσουν λίγο την αφήγηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη, συμβαίνει και στην Ελλάδα».

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...