ΕΧΕΙ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ Λύση στην κρίση το γάλα γαϊδούρας: Μεγάλη ζήτηση από εταιρείες καλλυντικών

Η κρίση γεννά ευκαιρίες, αρκεί να τις αξιοποιήσεις κατάλληλα. Αυτό ισχυρίζεται ο Παναγιώτης Καλογιάννης, ο 32χρονος ψυκτικός, που άφησε τη δουλειά του και άνοιξε φάρμα με γαϊδούρια στη Σκιάθο, ζώντας την οικογένεια του από το γάλα που παράγουν τα ζώα.

Το γαϊδουρινό γάλα, είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α1, Β1, Β2, C και Ε, ενώ οι ευεργετικές του ιδιότητες ήταν γνωστές από την αρχαιότητα. Η Κλεοπάτρα, η βασίλισσα της Αιγύπτου, η Ποππαία Σαβίνα, σύζυγος του Νέρωνα, η πριγκίπισσα Σίσσυ αλλά και η Ζοζεφίνα Βοναπάρτη, όλες έκαναν μπάνιο σε γάλα γαϊδούρας για να κρατήσουν το δέρμα τους λαμπερό και νεανικό.

Μιλώντας στην εφημερίδα Εθνος, ο Παναγιώτης Καλογιάννης εξηγεί πώς αποφάσισε να αφήσει τη δουλειά του ψυκτικού και να ανοίξει τη φάρμα με τα 28 γαϊδούρια που έχει σήμερα.

Οπως αναφέρει, έψαχνε τρόπο να συντηρήσει την οικογένεια του και ταυτόχρονα να βρει λύση στο πρόβλημα της ψωρίασης που αντιμετώπιζε. Το γάλα γαϊδούρας έμαθε ότι κάνει καλό στην ασθένεια του, όμως δεν έβρισκε στην αγορά κι έτσι αποφάσισε να πάρει γαϊδούρια και να παράγει δικό του.

Ξεκινώντας με 2 γαϊδουράκια, σιγά σιγά έφτασε τα 28 και ξεκίνησε τη δική του παραγωγή. Στην Ελλάδα οι φάρμες γαϊδουριών είναι ελάχιστες, υπολογίζονται περίπου 14.600 ζώα συνολικά και οι εταιρείες καλλυντικών αγοράζουν μανιωδώς το γάλα τους.

Ωστόσο ο ίδιος ο Παναγιώτης αναφέρει ότι δε θέλει να πιέσει τα ζώα του να βγάλουν πάνω από 5 λίτρα την ημέρα κι έτσι διατηρεί ένα μικρό μαγαζί στη Σκιάθο στο οποίο παρασκευάζει και πουλάει χειροποίητα σαπούνια από αγνό ελαιόλαδο και γάλα γαϊδούρας δικής του παραγωγής

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *