Ετοιμάζεται να πατήσει Ευρώπη το νέο MG Cyberster – Πότε θα το δούμε στην Ελλάδα

MG Cyberster 2024 1

Η MG Motor διαθέτει πλέον πλήρη γκάμα μοντέλων στην γηραιά ήπειρο, τόσο συμβατικής όσο και εξηλεκτρισμένης τεχνολογίας, με το πολυαναμενόμενο ηλεκτρικό roadster των 545 ίππων να ετοιμάζεται για απόβαση και στη χώρα μας.

H επιστροφή της MG Motor στην ευρωπαϊκή και εγχώρια αγορά είναι αισθητή, όχι μόνο για συναισθηματικούς λόγους, αλλά γιατί διαθέτει μία πλήρη και ανταγωνιστική γκάμα μοντέλων διαφόρων κατηγοριών.

Το μοντέλο που περιμένουν όμως οι περισσότεροι να δουν από κοντά, είναι το πολυαναμενόμενο roadster Cyberster. Η τελευταία του δημόσια εμφάνιση στην Ευρώπη έγινε στο πλαίσιο του Goodwood Festival of Speed, μαγνητίζοντας τα βλέμματα με την εμφάνιση και τις προδιαγραφές του.

Η σχεδίασή του νέου MG Cyberster αντλεί έμπνευση από το roadster MGB που κατασκευαζόταν από το 1962 έως το 1980. Όπως είναι ευκόλως κατανοητό, τα σημεία στα οποία το θυμίζει είναι συγκεκριμένα, μιας και οι προδιαγραφές ασφάλειας και απόδοσης, καθώς οι τάσεις, έχουν αλλάξει αρκετά από τότε.

Πέρα από σφηνοειδή σχεδίαση με τις έντονες ανάγλυφες επιφάνειες, το Cyberster δεν ξεχωρίζει για τις μικρές του διαστάσεις, μιας και έχει μήκος 4,54 μέτρα, πλάτος 1,91 μέτρα και ύψος 1,33 μέτρα, με το μεταξόνιο να ακουμπά τα 2,69 μέτρα. Μεγάλοι είναι και οι τροχοί που φέρει, με διάσταση 245/40 R20 εμπρός και 275/35 R20 πίσω, και στο εσωτερικό τους φωλιάζει ένα σύστημα πέδησης της Brembo.

Ορισμένα ακόμα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του νέου MG Cyberster είναι οι lambo doors και η ηλεκτρικά αναδιπλούμενη υφασμάτινη οροφή που αποτελείται από τρία στρώματα υλικού και ανοιγοκλείνει σε μόλις 8 δλ. και με ταχύτητα μέχρι 50 χλμ./ώρα. Πίσω, ξεχωρίζει η ανασηκωμένη ουρά και το σχέδιο των LED φώτων που παραπέμπει στην βρετανική σημαία.

Οι ανοιγόμενες προς τα πάνω πόρτες διαθέτουν αναδυόμενες χειρολαβές και ηλεκτρική λειτουργία, με τον οδηγό να έχει την δυνατότητα να ρυθμίσει το εύρος της γωνίας που θα ανοίξουν. Ταυτόχρονα, διαθέτουν αισθητήρες για τον εντοπισμό εμποδίων.

Όπως είναι ευκόλως κατανοητό, το νέο MG Cyberster είναι διθέσιο, με μπάκετ καθίσματα ντυμένα με alcantara. Πίσω από το flat bottom πολυλειτουργικό τιμόνι, υπάρχει ψηφιακό πάνελ που αποτελείται από τρεις οθόνες για την ενημέρωση και ψυχαγωγία του οδηγού, με τον τελευταίο να έχει στην διάθεση του και ένα κόκκινο κουμπί «Super Sport» για άμεση ενεργοποίηση του πιο «άγριου» προγράμματος διαχείρισης του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης.

Σύμφωνα με την MG Motor, η ανάρτηση του νέου Cyberster έχει ρυθμιστεί από πιλότους της F1, και αποτελείται από διπλά ψαλίδια εμπρός και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω. Η βασική έκδοση θα διαθέτει ένα ηλεκτρομοτέρ στον πίσω άξονα με ισχύ 314 ίππων, ενώ η ισχυρότερη θα είναι τετρακίνητη με ένα ακόμα ηλεκτρομοτέρ στον εμπρός άξονα και συνολική απόδοση 545 ίππων και 725 Nm.

Η μπαταρία της πισωκίνητης έκδοσης έχει χωρητικότητα 64 kWh και την τετρακίνητης 77 kWh, χαρίζοντας αυτονομία 520 χλμ. και 580 χλμ. αντίστοιχα, σύμφωνα με το πρωτόκολλο CLTC.

Η παραγωγή του νέου ηλεκτρικού roadster Cyberster από την MG Motor ξεκινά αυτές τις μέρες και θα βρίσκεται στην χώρα μας το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...