ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ Η ΠΑΛΙΑ ΕΛΛΑΔΑ Τσίπρας σε Σαμαρά: Εμείς θα κάνουμε τη Νέα Ελλάδα, όχι εσείς

Για πρώτη φορά ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε σε ομιλία του τον όρο «Νέα Ελλάδα», τον οποίο χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός. «Εσείς είστε η παλιά Ελλάδα, στη νέα Ελλάδα δεν θα μπορούν να κυβερνούν πρωθυπουργικοί φίλοι, οι διάφοροι Μπαλτάκοι»», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος στον Αντώνη Σαμαρά.

«Συμπληρώνονται 69χρόνια αδράνειας που οι ελληνικές κυβερνήσεις έβαλαν στο ράφι το θέμα των οφειλών της Γερμανίας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι αν έχει τη στήριξη του λαού, αυτά δεν θα γίνουν 70», είπε ο κ. Τσίπρας ανοίγοντας την ομιλία του.

«Η επιχειρηματολογία σας γίνεται εξόχως αντιφατική. Προσπαθούσατε να πείσετε ότι τα μνημόνια είναι ευλογία, ότι δεν υπάρχει εναλλακτική, αυτές οι αφηγήσεις έχουν αλλάξει διότι στις 18 και στις 25 έχουμε εκλογές» είπε από το βήμα της Ολομέλειας.

«Τώρα έχει επινοηθεί μια άλλη αφήγηση: το κοινωνικό μέρισμα, το πλεόνασμα, την περιβόητη έξοδο στις αγορές και προσπαθήσατε να ξαναχτίσετε το παραμύθι ότι η ανάπτυξη έρχεται. Το μεσοπρόθεσμο όσο κι αν προσπαθήσετε να το βαφτίσετε διαφορετικά είναι η πιο ουσιαστική απόδειξη ότι τα μνημόνια θα εμβαθυνθούν. Για κακή σας τύχη αποκαλύφθηκαν οι νέες δεσμέυσεις που έχετε πάρει. Ζητήσαμε να τις καταθέσει στη βουλή ο κ. Στουρνάρας, και η απάντησή του ήταν προσβολή αυτής της διαδικασίας».

Εξαπολύοντας δριμεία επίθεση σε Σαμαρά- Βενιζέλο τόνισε:

«Επιθυμείτε ο ελληνικός λαός να πάει στην κάλπη με κλειστά τα μάτια. Γι’ αυτό και οι διχαστικές κορώνες του κ. Σαμαρά, γι’ αυτό και τα διλήμματα του κ. Βενιζέλου, γι’ αυτό και το μόνο που συζητάτε είναι το μέγεθος της ήττας που θα έχετε. Όλα αυτά φανερώνουν τρόμο και πανικό. Εντός και εκτός ελλάδας για μια κυβέρνηση που καταρρέει. Το μεσοπρόθεσμο είναι μόνο ο πρόλογος όσων σχεδιάζει η κυβέρνης. Οι πραγματικές σας προθέσεις να δέσετε τη χώρα στο άρμα της λιτότητας για πολλά πολλά χρόνια. Περικοπές δαπανών, διάλυση μεσαίας τάξης, αυτή τη συνταγή του θανάτου επιθυμείτε να συνεχίσουμε. Θέλετε να κάνετε το μνημόνιο το νέο σύνταγμα της χώρας».

«Έχετε δεσμευτεί για απολύσεις, εξαφάνιση επικουρικών, για ιδιωτικοποίηση των πάντων. Να φέρετε τις συμβάσεις που έχετε υπογράψει για το ελληνικό. Αυτό που κάνετε είναι εμμονή.Το μόνο που σας νιάζει είναι να συνεχίσετε στις καρέκλες της εξουσίας. Μόνο που στις εκλογές θα ψηφίσει ο ελληνικός λαός» είπε ο κ. Τσίπρας.

Σφυροκοπώντας μέχρι κεραίας τον πρωθυπουργό, τόνισε πως: «Ο κ. Σαμαράς ήταν αυτός που 26 χρόνια πριν οδήγησε σε μία μεγαλειώδη ήττα τη χώρα με το Μακεδονικό και έριξε την κυβέρνηση στην οποία συμμετείχε και τον είχε κατηγορήσει η ίδια του η παράταξη . Πως μπορεί να εμφανίζεται ως εγγυητής σταθερότητας και της ομαλότητας; Η παλιά Ελλάδα είναι τα κόμματά σας, αλλά εκπρόσωποι της παλιας Ελλάδας είναι και οι ιδιοι οι αρχηγοί σας. Στη νέα Ελλάδα δεν θα μπορούν να κυβερνούν πρωθυπουργικοί φίλοι, οι διάφοροι Μπαλτάκοι».

Τέλος, για ακόμα μία φορά κάλεσε τον κ. Σαμαρά σε debate λέγοντας: «Ήλπιζα ότι ο κ. Σαμαράς θα ερχόταν να συζητήσει, να αντιπαρατεθεί, εμείς τον καλούμε να το κάνει οπουδήποτε θέλει. Αρκεί να σταματήσει να κρύβεται. Μάλλον θα καταρρεύσει κρυπτόμενος αντί να δοξαστεί! Δεν έχω πρόβλημα να συζητήσω μαζί του τη δική του ατζέντα. Δέχομαι να μιλήσουμε για το αύριο, για το ποια ελλάδα θέλουμε, αλλά αν υπάρχει νέα ελλάδα, πρεπει να παραδεχτείτε ότι υπάρχει και παλιά. Η Αριστερά όμως δεν κυβέρνησε. Η παλιά χρεοκοπημένη Ελλάδα είναι αυτή που φτιάξατε εσείς. Είστε οι εκπρόσωποι του παλιού, που έριξε τη χώρα στα βράχια. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα χτίσει τη νέα Ελλάδα και θα θέσει τις βάσεις για μια Ελλάδα, δημοκρατίας και προκοπής».

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...