Επιμελητήριο Καστοριάς: Τα αποτελέσματα της Έκθεσης Γούνας Hong Kong 2015

Capture

H Διεθνή Έκθεση Γούνας Hong Kong 2015 πραγματοποιήθηκε από 25 έως 28 Φεβρουαρίου 2015. Στην εν λόγω έκθεση συμμετείχαν 280 επιχειρήσεις με 840 περίπτερα από όλο τον κόσμο καλύπτοντας έναν
εκθεσιακό χώρο που ανέρχεται στα 32.000 τ.μ.

Το Ελληνικό περίπτερο περιλαμβάνει 41 επιχειρήσεις που εκθέτουν τα εμπορεύματα τους σε 47 περίπτερα ενώ η ελληνική παρουσία συμπληρώνεται από είκοσι περίπου επιχειρήσεις που συμμετέχουν αυτόνομα. Στο οργανωτικό σκέλος, η φετινή παρουσία του Ελληνικού Περιπτέρου στέφεται από απόλυτη επιτυχία λαμβάνοντας υπόψη τις αντιξοότητες και τα εμπόδια που αντιμετωπίστηκαν στην αρχή της έκθεσης λόγω της μη καταβολής της οικονομικής ενίσχυσης εκ μέρους του Οργανισμού Προώθησης Εξωτερικού Εμπορίου το 2014 και τις επίπονες προσπάθειες και ενέργειες του Επιμελητηρίου Καστοριάς για τη διευθέτηση του θέματος με την Ομοσπονδία Γούνας Hong Kong για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων στη Διεθνή Έκθεση Γούνας Hong Kong.

Θα θέλαμε στο σημείο αυτό να ευχαριστήσουμε τις επιχειρήσεις για τη συνεργασία τους και την εμπιστοσύνη τους στο εγχείρημα μας να αναλάβουμε εξ ολοκλήρου (διαδικασία διοργάνωσης και κατασκευής ) την συμμετοχή τους στη Διεθνή Έκθεση Γούνας, εξασφαλίζοντας για τη φετινή συμμετοχή των επιχειρήσεων επιδότηση που ανέρχεται στο 45 τοις εκατό του ενοικίου του χώρου του κάθε περιπτέρου καθώς η επιδότηση ανέρχεται στις 159,000.00 ευρώ εν αντιθέσει με το ποσό των περίπου 38.000,00 ευρώ που ήταν κατά το παρελθόν.

Η χρηματοδότηση προήλθε από το νέο εξαγωγικό φορέα Enterprise Greece μετά από έντονες και πολύμηνες διαβουλεύσεις εκ μέρους μας.

Τα αποτελέσματα της έκθεσης καταγράφουν πτώση της εμπορικής επισκεψιμότητας που ανέρχεται σε ποσοστό πενήντα τοις εκατό σε σύγκριση με την επισκεψιμότητα της προηγούμενης χρονιάς ενώ μεγαλύτερη ήταν η μείωση της εμπορικής επισκεψιμότητας από τη Ρωσία και τις ανατολικές χώρες γεγονός που προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη μείωση των εμπορικών πράξεων για τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Εκ του Επιμελητηρίου Καστοριάς

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *