Επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης ανέργων υλοποιεί ο Δήμος Καστοριάς

dhmoskastorias

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ως Δικαιούχος Φορέας της Πράξης με τίτλο «Συμβουλευτική, κατάρτιση και πιστοποίηση ανέργων στην περιοχή παρέμβασης ΕΣΒΑΑ Δήμου Καστοριάς», με κωδικό ΟΠΣ 5179781, έχει αναλάβει την υλοποίηση της Πράξης η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία 2014-2020» με βάση την απόφαση ένταξης με αρ. πρωτ. 4061/10.10.2022 (ΑΔΑ: ΨΕΓΡ7ΛΨ-Χ2Ζ) της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. «Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας» που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων,

Απευθύνει Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

σε 120 άνεργους/ες ωφελούμενους/ες, που διαμένουν εντός της περιοχής παρέμβασης εφαρμογής όπως αυτή έχει οριστεί και περιλαμβάνει το σύνολο του πολεοδομικού συγκροτήματος Καστοριάς για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης, συμβουλευτικής και πιστοποίησης.

Συγκεκριμένα το έργο περιλαμβάνει :

Κατάρτιση : Κατάρτιση 160 ωρών στα παρακάτω αντικείμενα κατάρτισης:

  1. Υπάλληλος Υποδοχής/Εξυπηρέτησης Πελατών ξενοδοχειακών μονάδων και καταλυμάτων
  2. Τεχνικές παραγωγής ασφαλών και ποιοτικών τροφίμων – ποτών
  3. Ψηφιακό Μάρκετινγκ & Ηλεκτρονικό Εμπόριο

Πιστοποίηση: Συμμετοχή των καταρτισθέντων σε εξετάσεις πιστοποίησης από διαπιστευμένο φορέα πιστοποίησης προσώπων, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO /IEC 17024.

Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού : Υποστήριξη σε κάθε ωφελούμενο/η του έργου με τρείς (3) συνεδρίες επαγγελματικού προσανατολισμού.

Προϋποθέσεις συμμετοχής:

Οι υποψήφιοι, προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα θα πρέπει να πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις συμμετοχής:

  • Να είναι εγγεγραμμένοι/ες άνεργοι/ες στα Μητρώα Ανεργίας της ΔΥΠΑ, ανεξαρτήτως εάν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι,
  • Να είναι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής παρέμβασης.
  • Να μην έχουν τη μαθητική, σπουδαστική ή φοιτητική ιδιότητα
  • Να είναι κάτοχοι κατ’ ελάχιστον εκπαιδευτικό επίπεδο ανάλογα με το αντικείμενο κατάρτισης:
  • Υπάλληλος Υποδοχής/Εξυπηρέτησης Πελατών ξενοδοχειακών μονάδων και καταλυμάτων απαιτείται κατ΄ελάχιστον να είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης
  • Τεχνικές παραγωγής ασφαλών και ποιοτικών τροφίμων και ποτών απαιτείται κατ΄ελάχιστον να είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης
  • Ψηφιακό Μάρκετινγκ & Ηλεκτρονικό Εμπόριο απαιτείται κατ΄ελάχιστον να είναι απόφοιτοι τουλάχιστον δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Εκπαιδευτικό Επίδομα: Οι Ωφελούμενοι θα λάβουν επίδομα 5€ μικτά/ ανά ώρα εκπαίδευσης εφόσον ολοκληρώσουν το πρόγραμμα κατάρτισης, συμμετέχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης και ολοκληρώσουν τις 3 συνεδρίες συμβουλευτικής.

Υποβολή αιτήσεων: Αιτήσεις υποβάλλονται από 30/08/2023 έως και 20/09/2023 (23:59:59).

Η αίτηση συμμετοχής και τα δικαιολογητικά συμμετοχής υποβάλλονται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Καστοριάς και στην διεύθυνση https://kastoria-katartisi.gr.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...