Επεισόδιο στην αλβανική Βουλή -Πέταξαν μελάνι στο πρόσωπο του Έντι Ράμα [βίντεο]

rama708_4

Επίθεση με μελάνι από βουλευτή της αντιπολίτευσης δέχθηκε ο Έντι Ράμα την ώρα που βρισκόταν στο βήμα της αλβανικής Βουλής με αποτέλεσμα να διακοπεί άρον άρον η συνεδρίαση.

Οι βουλευτές επρόκειτο να ψηφίσουν για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, αλλά παρενέβη ο ηγέτης του κεντροδεξιού Δημοκρατικού Κμματος, Λουλζίμ Μπάσα κατηγορώντας την σοσιαλιστική κυβέρνηση της χώρας για διαφθορά καλώντας σε παραίτηση τον πρωθυπουργό.

Ο Έντι Ράμα στράφηκε τότε στον πρόεδρο της Βουλής της Βόρειας Μακεδονίας, Ταλάτ Τζαφέρι, που ήταν παρών στη συνεδρίαση και του είπε: «Αγαπητέ μου φίλε, πρόεδρε του “Μακεδονικού Κοινοβουλίου”, ζητώ συγγνώμη γι ‘αυτή την παραβίαση του κώδικα φιλοξενίας, αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι το παιδί που μόλις μίλησε όχι μόνο δε σκέφτεται αυτά που λέει αλλά πολύ απλά δεν ξέρει τι λέει. Για ακόμη μια φορά ζητώ συγνώμη».

Τότε ήταν που άναψαν τα αίματα κι ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Έντι Παλοκα πλησίασε τον πρωθυπουργό και με μια σύριγγα του πέταξε μελάνι στο πρόσωπο.

Η φρουρά της Βουλής τον απομάκρυνε, ενώ οι βουλευτές ψήφισαν αργότερα ομόφωνα το πρωτόκολλο εισδοχής της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.

Η αντιπολίτευση ετοιμάζει διαδήλωση το Σάββατο με κύριο αίτημα τη συγκρότηση μεταβατικής Βουλής πριν τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών του Ιουνίου.

Πηγή: iefimerida.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *