Επίσημο: Ο Räikkönen αποχωρεί από τη Ferrari και πάει στη Sauber

kimileclerc

Eίναι πλέον επίσημο. Πιο επίσημο δεν γίνεται: Ο Kimi Räikkönen θα αποχωρήσει από τη Ferrari στο τέλος αυτής της σεζόν, όπως ανακοίνωσε η ομάδα, ανοίγοντας το δρόμο για την προώθηση στη Scuderia του Charles Leclerc.

Στην ανακοίνωση της ομάδας, την οποία υπογράφει ο Maurizio Arrivabene, τονίζεται ότι ο Räikkönen παραιτείται από τον «τρέχοντα ρόλο του» στην ομάδα, δίχως όμως να γίνεται λόγος για το ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του. Στην ανακοίνωση τονίζεται ο καθοριστικός ρόλος που έπαιξε ο Iceman όλα αυτά τα χρόνια στην ομάδα.

Έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στην ανάπτυξη της. Ως παγκόσμιος πρωταθλητής της Scuderia Ferrari, θα είναι πάντα μέλος της ιστορίας και της οικογένειας της ομάδας. Ευχαριστούμε τoν Kimi για όλα αυτά, καταλήγει  η ανακοίνωση, και εύχομαι σε αυτόν και την οικογένειά του όλα τα καλά για το μέλλον.

Ο Räikkönen αφήνει τη Ferrari ως ένας από τους πιο επιτυχημένους οδηγούς της που έχει στο ενεργητικό του 144 εκκινήσεις με τη Scuderia (μόνον ο Michael Schumacher (179) έχει περισσότερες, 179 συgκεκριμένα) και εννέα νίκες. Παραμένει ο πιο πρόσφατος παγκόσμιος πρωταθλητής της Scuderia, χάρη στον τίτλο που κατέκτησε το 2007, με τον Sebastian Vettel να διεκδικεί για το 2018 τον τίτλο από τον Hamilton.

O Kimi θα συνεχίσει την καριέρα του στη Sauber για τα επόμενα δύο χρόνια, εκεί από όπου είχε ξεκινήσει το 2001.
Πρόκειται επί της ουσίας για μια κίνηση «φύγε εσύ, έλα εσύ», αφού στη θέση του είναι πλέον βέβαιο ότι θα πάει ο 20χρονος Leclerc, τον οποίο διακαώς προωθούσε η ομάδα και ο οποίος είχε αποδείξει με την έως τώρα παρουσία του ότι έχει τα προσόντα για να αναδειχθεί στο ανερχόμενο ταλέντο της Ferrari.
«Η υπογραφή του Kimi Raikkonen στην ομάδα μας, μας φέρνει πιο κοντά στους επιθυμητούς μας στόχους» δήλωσε ο Fred Vasseur.

«Το αδιαμφισβήτητο ταλέντο και η τεράστια εμπειρία του Kimi στη Formula 1 όχι μόνο θα συμβάλλουν στην εξέλιξη του μονοθεσίου, αλλά και θα επιταχύνουν και την ανάπτυξη της ομάδας μας συνολικά. Μαζί, θα ξεκινήσουμε μια νέα εποχή από το 2019 από μια ισχυρή βάση, με γνώμονα την αποφασιστικότητα να αγωνιστούμε για πολύ καλύτερα αποτελέσματα», κατέληξε.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *