Επίσημο: Νέο Škoda Slavia, αλλά όχι για παραγωγή

skoda_slavia_2
Ανακοινώθηκε πρόσφατα από τη Škoda και σήμερα το αποκάλυψε. Το Slavia είναι η προσέγγιση του ρόουντστερ με τον πιο αγνό τρόπο, σπουδή των μαθητευομένων της τσεχικής εταιρείας.

 

Η Škoda υποστηρίζει τα πρότζεκτ των μαθητευομένων «νέων» της από την Τσεχία. Και το Slavia είναι το έβδομο κατά σειρά πρότζεκτ που σχεδίασαν οι μαθητευόμενοι στο Mladá Boleslav, πατώντας πάνω στο Scala για να φτιάξουν ένα εντυπωσιακό ρόουντστερ.

Προφανώς και δεν χρειάζεται να επισημάνουμε ότι πρόκειται για μια σπουδή και όχι για ένα αυτοκίνητο που έχει πιθανότητα παραγωγής. Όπως εξάλλου και τα πρότζεκτ των νεαρών μαθητευομένων που προηγήθηκαν.

 

 

Για την περίσταση λοιπόν το Scala είδε την οροφή του να εξαφανίζεται για να μεταμορφωθεί σε αυτό που η Škoda ονομάζει «spider». Από τη σχεδίαση έως την υλοποίηση περνώντας διά μέσου της σύλληψης, τα πάντα τα διαχειρίστηκε μια ομάδα 31 μαθητών για να καταλήξουμε στο Slavia.

 

 

Το προφίλ θυμίζει κάπως το Renault Wind, αλλά το Slavia είναι σαφώς πιο μυώδες και δυναμικό. Όσον αφορά το πραγματικά δυναμικό μέρος της υπόθεσης, το μοτέρ που επιλέχτηκε είναι ο βενζινοκινητήρας 1.5 TSI των 150 PS, συνδυασμένος με αυτόματη διπλοσύμπλεκτη μετάδοση. Εμπρός και πίσω ανάρτηση, τιμόνι, ηλεκτρονικά και όργανα, όλα προέρχονται από το Scala, με το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών του πρότζεκτ να αφορά το αμάξωμα και τη δομή του Slavia.

Το φετινό Slavia είναι το έβδομο κατά σειρά πρωτότυπο που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από φοιτητές στο Škoda Vocational School της Mladá Boleslav, με την υποστήριξη τεχνικών της Škoda, μετά από τα Cityjet (2014)FUNstar (2015)Atero (2016)Element (2017)Sunrock (2018) και Mountiaq (2019).

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...