Επίσημο: Η Alfa Romeo επιστρέφει στη Formula 1

alfa-f1-3_0

Η ομάδα της Sauber θα μετονομαστεί από τη νέα χρονιά σε “Alfa Romeo Sauber F1 Team”, επαναφέροντας στο grid της Formula 1 το εμβληματικό λογότυπο της μιλανέζικης φίρμας. Υπενθυμίζουμε ότι η τελευταία χρονιά που η Alfa Romeo συμμετείχε στη Formula 1, ήταν το μακρινό πλέον 1985.

Τα μονοθέσια της ομάδας θα συνεχίσουν και τη νέα χρονιά να κινούνται από τους κινητήρες της Ferrari, μόνο που οι τελευταίοι θα φέρουν πλέον τα σήματα της Alfa Romeo. Με δήλωσή της, η ομάδα χαρακτήρισε τη νέα συμφωνία ως μια «στρατηγική, εμπορική αλλά και τεχνολογική» συνεργασία ανάμεσα στις τρεις φίρμες που θα περιλαμβάνει και «την ανταλλαγή τεχνογνωσίας».

Η επιστροφή της Alfa Romeo στη Formula 1 φημολογούταν εδώ και αρκετό καιρό με τον CEO της μιλανέζικης φίρμας και της Ferrari, τον Sergio Marchionne, να έχει αναφερθεί σ’ αυτήν αρκετές φορές στο παρελθόν.

«Η συμφωνία με την ομάδα της Sauber αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην αναμόρφωση της Alfa Romeo, η οποία θα επιστρέψει στη Formula 1 μετά από απουσία 30 και πλέον ετών» δήλωσε ο Sergio Marchionne.

«Η Alfa Romeo, μια ιστορική φίρμα που συνέβαλε στη διαμόρφωση της ιστορίας του σπορ, θα συντροφεύσει και πάλι τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες που μετέχουν στη Formula 1. Με την εμπλοκή της αυτή, η μάρκα θα επωφεληθεί από την ανταλλαγή τεχνολογίας ενώ οφέλη θα υπάρξουν και σε επίπεδο στρατηγικής χάρη στη συνεργασία μας με μια έμπειρη ομάδα όπως Sauber F1».

Η ομάδα της Sauber αναμένεται να έχει στο κόκπιτ των μονοθεσίων της του χρόνου τον Charles Lecrec και έναν εκ των Marcus Ericsson και Antonio Giovinazzi.

Ο πρόεδρος της Sauber, Pascal Picci, δήλωσε πανευτυχείς για τη νέα συνεργασία και το γεγονός ότι μια ιστορική φίρμα επέλεξε να δουλέψει μαζί τους.

«Η Alfa Romeo έχει μια μακρά και επιτυχημένη ιστορία στα Grand Prix και είμαστε πολύ υπερήφανοι που αυτή η διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία επέλεξε να συνεργαστεί μαζί μας για την επιστροφή της στην κορυφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η στενή συνεργασία με μια αυτοκινητοβιομηχανία είναι μια τεράστια ευκαιρία για μας και είμαστε σίγουροι ότι σε συνεργασία με την Alfa Romeo θα επαναφέρουμε την Sauber F1 στο δρόμο των επιτυχιών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Pascal Picci.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...