Επίθεση του Αχιλλέα Ευαγγέλου κατά των φορέων της γούνας

axilleas-euaggelouΟι οποίοι  απουσίαζαν από την συζήτηση που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τις επιπτώσεις του Ρωσικού Εμπάργκο στη Δυτική Μακεδονία

Την έκδοση ψηφίσματος, που θα αποσταλεί στην κυβέρνησης, για την άμεση κατάργηση των κυρώσεων της Ε.Ε. αποφάσισαν οι παρευρισκόμενοι

Την σύνταξη ενός ψηφίσματος διαμαρτυρίας για το εμπάργκο της Ρωσίας αποφάσισαν οι φορείς της Καστοριάς στη ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, προκειμένου να συζητηθούν οι επιπτώσεις των μέτρων οικονομικού αποκλεισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ρωσία και η αντίδραση, στη συνέχεια της ανατολικής χώρας, στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίες επηρέασαν τόσο τον κλάδο της γούνας όσο και τον αγροτικό τομέα.

Πιο συγκεκριμένα, βάσει της εισήγησης του Συντονιστή της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς, Σάκη Χατζηζαμάνη, το ψήφισμα αναφέρει πως η τοπική κοινωνία της περιφέρειάς μας αντιδρά και καταδικάζει την εφαρμοζόμενη πολιτική εμπορικού αποκλεισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ρωσία, προκαλώντας τα αντίμετρά της, ενώ υποστηρίζει πως οι διαφορές εξωτερικής πολιτικής θα πρέπει λύνονται δια της διπλωματικής οδού και με ειρηνικό τρόπο και όχι με οικονομικούς εκβιασμούς.

Με την …ελπίδα ότι θα πιάσει «τόπο»!!!

Το ψήφισμα, αφού υπογραφεί από όλους τους τοπικούς φορείς – πολιτικούς και παραγωγικούς – θα επιδοθεί από μία άτυπη επιτροπή που συστάθηκε, με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θόδωρο Καρυπίδη, προς όλους τους αρμόδιους φορείς, με την ελπίδα ότι αυτή τη φορά (καθώς κατά καιρούς έχουν αποσταλεί δεκάδες ψηφίσματα από τον νομό Καστοριάς προς τις εκάστοτε κυβερνήσεις) θα …πιάσει τόπο και θα εισακουστεί από τα αυτιά των κυβερνώντων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, πάντως, αναλύθηκαν εκτενώς οι επιπτώσεις των κυρώσεων στην περιοχή μας, με κυρίαρχο τον κλάδο της γούνας, ο οποίος αν και δεν ανήκει επισήμως στα προϊόντα που καταγράφονται στη λίστα του εμπάργκο, ήταν ο πρώτος που επλήγη εξαιτίας της μείωσης των Ρώσων και Ουκρανών επισκεπτών στη χώρα μας, με μεγάλες απουσίες, ωστόσο, να καταγράφονται στον κλάδο της γούνας, αφού δεν υπήρξε εκπροσώπηση από τους Συνδέσμους Γουνοποιών και την Ομοσπονδία Γούνας, γεγονός το οποίο …στηλίτευσε (πλην του Συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χατζηζαμάνη) – κλέβοντας την παράσταση – και ο πρόεδρος της ΕΔΗΚΑ, Αχιλλέας Ευαγγέλου.

«Θα έπρεπε σήμερα εδώ να είναι παρόντες οι φορείς του κλάδου. Προφανώς, όμως, αυτοί βάζουν πρώτη την κομματική …σημαία. Όμως, πρέπει να καταλάβουμε ότι εμείς εκπροσωπούμε όλο τον νομό και όλους τους επαγγελματίες. Η πραγματικότητα είναι, τελικά, ότι οι φορείς δεν ενδιαφέρονται για τη γούνα, αλλά για τα προσωπικά τους ή τα κομματικά τους συμφέροντα και το λέω εγώ που είμαι αντίθετος στις πολιτικές πεποιθήσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Η συζήτηση αυτή θα έπρεπε να έχει προσκληθεί από τους φορείς της γούνας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ευαγγέλου.

Αναφορικά με το κύριο θέμα που απασχολεί όλους τους πολίτες, τώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε ο πρόεδρος της ΕΔΗΚΑ, εξαιτίας της Ουκρανορωσικής κρίσης, οι πωλήσεις στην εταιρία μειώθηκαν κατά 80%.

 

sentra.com.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *