ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ – ΠΑΡΕΛΑΣΗ 18-10-2015 (VIDEO PHOTOS)

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε σήμερα ο εορτασμός των 103 χρόνων απελευθέρωσης της πόλης της Έδεσσας από τους Τούρκους και ο εορτασμός του Μακεδονικού αγώνα.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υφυπουργός Τζάκρη Θεοδώρα,  ο Πρόεδρος της Ν Δ. Μεϊμαράκης Ευάγγελος, ο Βουλευτής Πέλλας Σηφάκης Ιωάννης, και Καρασμάνης Γεώργιος. Από τις τοπικές αρχές παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτριος Γιάννου, ο Στρατηγός της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας,  ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Έδεσσας, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και άλλων οργανώσεων, συλλόγων και σωματείων.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την καθιερωμένη πραγματοποίηση δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Έδεσσας της Αγίας Σκέπης, με τη χοροστασία του Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κκ. Ιωήλ.

Ακολούθησε η κατάθεση στεφανιών στο ηρώο της πόλης, τήρηση σιγής ενός λεπτού στη μνήμη των θυμάτων και εθνικός ύμνος. Στις 12.00 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η μεγάλη παρέλαση με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων, μαθητών των σχολείων καθώς επίσης και αντιπροσωπειών από τα σχολεία της περιφέρειας του Δήμου Έδεσσας, προσκόπων-οδηγών και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Κατά την στιγμή της προσέλευσης των επισήμων στην εξέδρα ομάδα του κόμματος ΑΝΤΑΡΣΥΑ κρατώντας πλακάτ φώναζαν συνθήματα κατά τους φασισμού.

Τις εντυπώσεις στην παρέλαση έκλεψε προσκεκλημένη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αμπελοκήπων Θεσ/νίκης.

Στο τέλος της παρέλασης η εκπρόσωπος της Κυβέρνησης κα Τζάκρη έκανε δηλώσεις στην κάμερά μας καθώς επίσης και ο Πρόεδρος του κόμματος της Ν.Δ. κ. Μεϊμαράκης.

Στη συνέχεια οι επίσημοι επισκέφθηκαν τον χώρο των Μικρών Καταρρακτών όπου έγινε παρουσίαση τοπικών χορευτικών συγκροτημάτων.

Ο κ. Μεϊμαράκης ακολούθησε μια σειρά συναντήσεων και επαφών στο ξενοδοχείο ΑΛΦΑ όπου και είχε συνάντηση με στελέχη και φίλους του κόμματος, στη συνέχεια μετέβηκε στο Εμπορικό Επιμελητήριο και παρέστη σε σύσκεψη και τέλος πήγε στο χωριό Μεσημέρι στην γιορτή τσίπουρου με όλη του την ακολουθία.

Παρακολουθείστε το βίντεο στην Αγία Σκέπη, την κατάθεση στεφανιών στο ηρώο της πόλης και στη συνέχεια όλη την παρέλαση, τις δηλώσεις Τζάκρη και Μεϊμαράκη και τέλος την μουσικοχορευτική εκδήλωση στα Μικρά Καταρρακτάκια καθώς και 37 φωτογραφίες από τις εορταστικές εκδηλώσεις Photo ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ)

 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=cysBLW9fwMg]

 

 

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...