Εντυπωσιάστε την οικογένεια και τους καλεσμένους σας με την πιο εξωτική γεύση: Φτιάξτε γαρίδες με κάρυ και πιλάφι

Υλικά
1 κιλό γαρίδες αρκετά μεγάλες
1 φλιτζανάκι ηλιέλαιο ή άλλο ελαφρύ λάδι
250 ml γάλα καρύδας
1 μεγάλη ντομάτα
1 μήλο
2 κουταλάκια κάρυ
1 κουταλάκι τούρμερικ (κουρκουμά)
χυμό μισού λεμονιού
αλάτι – πιπέρι
1 κοφτό κουταλάκι κορν φλάουρ
Για τη μαρινάδα
χυμό μισού λεμονιού
αλάτι –
πιπέρι
σκόνη τζίντζερ
σκόνη σκόρδου
σκόνη κρεμμυδιού
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφαιρώντας τα κεφάλια και τα κελύφη.
Με μια οδοντογλυφίδα αφαιρούμε προσεκτικά και το εντεράκι από την ράχη τους. Βάζουμε τις καθαρισμένες γαρίδες σε ένα μπολ, τις περιχύνουμε με τον χυμό μισού λεμονιού, τις αλατοπιπερώνουμε και τις πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά της μαρινάδας. Αφήνουμε τις γαρίδες στην μαρινάδα για 15 λεπτά.
Καθαρίζουμε το μήλο, το κόβουμε σε κυβάκια μικρά και το βάζουμε σε ένα μπολ περιχυμένο με τον χυμό μισού λεμονιού. Ξεφλουδίζουμε την ντομάτα, την στύβουμε ελαφρά να αφαιρέσουμε όσα περισσότερα σπόρια μπορούμε και την πολτοποιούμε στο μούλτι. Όταν μαριναριστούν οι γαρίδες μας, βάζουμε ηλιέλαιο στο wok και προσθέτουμε τις γαρίδες στραγγισμένες από τα υγρά της μαρινάδας. Τις σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, να αλλάξουν χρώμα.
Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, την πολτοποιημένη ντομάτα, το μήλο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε και όποια από τα μπαχαρικά της μαρινάδας προτιμάμε.
Ρίχνουμε στο wok και τα υπολείμματα της μαρινάδας. Κατόπιν προσθέτουμε και το κάρυ και τον κουρκουμά και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε το wok, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 10 λεπτά.
Όταν ετοιμαστεί, διαλύουμε το κορν φλάουρ σε μια ποσότητα από τα υγρά του φαγητού, και δένουμε την σάλτσα.

Συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι με την υπέροχη πικάντικη σάλτσα.

Πηγή:govastileto.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...