Ενοχή Παπαγεωργόπουλου πρότεινε ο εισαγγελέας -Για απλή συνέργεια στην υπεξαίρεση

Την ενοχή του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου πρότεινε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο εισαγγελέας. Την 44η ημέρα της δίκης για την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ, ο Δημητρης Ντάιντος πρότεινε ενοχή του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης για απλή συνέργεια στην υπεξαίρεση δια παραλείψεως, κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου από άμεση συνέργεια.

Μετατροπή της αρχικής κατηγορίας εισηγήθηκε ο εισαγγελέας και για τον πρώην γενικό γραμματέα του δήμου, Μιχάλη Λεμούσια, προτείνοντας την ενοχή του για απλή συνέργεια και όχι για ηθική αυτουργία στην υπεξαίρεση, αλλά και για την απλή συνέργεια στην πλαστογραφία (σε βαθμό πλημμελήματος).

Η υπεξαίρεση, που διώκεται σε κακουργηματικό βαθμό -κατά την εισαγγελική πρόταση- είναι σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608 περί καταχραστών του δημοσίου. Επισύρει δε -σύμφωνα με νομικούς κύκλους- ποινές κάθειρξης από 10 έως 20 έτη.

Για τον πρώην δημοτικό ταμία Παναγιώτη Σαξώνη, ο οποίος -όπως και οι δύο συγκατηγορούμενοί του, καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε ισόβια κάθειρξη- ο εισαγγελέας Εφετών πρότεινε την ενοχή του για τις πράξεις που καταδικάστηκε στον πρώτο βαθμό. Δηλαδή για υπεξαίρεση στην υπηρεσία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές πράξεις και πλαστογραφία.

Τέλος, για τους δύο πρώην διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου, τον Θωμά Γκόλα και τον Γιώργο Γκαϊδατζή, που καταδικάστηκαν πρωτόδικα σε κάθειρξη 15 και 10 ετών αντίστοιχα, ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή τους για άμεση συνέργεια στην υπεξαίρεση.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *