«Εκπτώσεις» στην ποιότητα της παροχής υγείας στους ασθενείς κάνει το Ελληνικό Δημόσιο λόγω της οικονομικής κρίσης

Στην Καστοριά πραγματοποιείται το 25ο Πανελλήνιο Συνέδριο Περιεγχειρητικής Νοσηλευτικής που διοργάνωσε ο Σύλλογος Διπλωματούχων Νοσηλευτών Χειρουργείου, με τη συμμετοχή 400  και πλέον νοσηλευτών από όλη την Ελλάδα. Σκοπός του Συνεδρίου είναι να πληροφορήσει τους νοσηλευτές για τα σύγχρονα δεδομένα που αφορούν στο ευρύ φάσμα της Περιεγχειρητικής Νοσηλευτικής μέσα από τεκμηριωμένη γνώση, βασισμένη σε ενδείξεις, ενώ θα παρουσιάζονται επιστημονικές εργασίες και καινοτόμα θέματα που στοχεύουν στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών.

Το επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου πλαισιώθηκε από ενδιαφέρουσες διαλέξεις, ερευνητικές εργασίες, στρογγυλά τραπέζια και κλινικά φροντιστήρια, που ανταποκρίνονταν στις ανάγκες και στα καθημερινά θέματα που ανακύπτουν κατά την άσκηση του επαγγέλματος του Περιεγχειρητικού Νοσηλευτή.

Ωστόσο, ένα από τα συμπεράσματα του Συνεδρίου ήταν ότι και ο χώρος της Περιεγχειρητικής Νοσηλευτικής έχει πληγεί από την οικονομική κρίση, κάτι που έχει σημαντικές επιπτώσεις στην παροχή υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς.

sunedrio-nosileutikis-2

«Μέσα στο πρόγραμμα του φετινού Συνεδρίου συμπεριλαμβάνουμε μία ειδική εργασία, την οποία έχουμε παρουσιάσει και στην Αμερική, δίνοντας έμφαση στην οικονομική κρίση στο χώρο των χειρουργείων. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η κρίση έχει επηρεάσει τόσο στην ποιότητα των εργαζομένων, καθότι έχει μειωθεί δραματικά το προσωπικό όσο και στην ποιότητα των υλικών, καθότι το Ελληνικό Δημόσιο, ακολουθώντας τις τιμές του Παρατηρητηρίου, επιλέγει προϊόντα που είναι φθηνότερα, τα οποία, όμως, μειώνουν την ποιότητα της παροχής υπηρεσιών προς τους ασθενείς»,  εξήγησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Διπλωματούχων Νοσηλευών Χειρουργείου, Ιωάννης Κουτελέκος.

Γιάννα Λούσιου

sentra.com

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *