Εκλογές 2015: Της λίστας γίνεται στα κόμματα! Όλα τα ονόματα “παίζουν”

PSHFO1_552_355

Ποιον όρο βάζει η Κουμουνδούρου για να μπουν στη λίστα οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
– Ονόματα – έκπληξη αλλά και γνώριμα πρόσωπα στις λίστες της Νέας Δημοκρατίας
– Εισηγήσεις στον Σ. Θεοδωράκη να κόψει παλιούς και να βάλει νέους
– Του… συνδικαλισμού γίνεται στη ΛΑΕ του Π Λαφαζάνη
– Καραμπόλες στο ΠΑΣΟΚ λόγω ΔΗΜΑΡ και ΚΙΔΗΣΟ

Λίγα 24ωρα απέμειναν μέχρι να καταρτιστούν οι λίστες και ως την τελευταία στιγμή φαίνεται ότι σε όλα σχεδόν τα κομματικά επιτελεία θα σβήνουν και θα γράφουν.

Ως τώρα πάντως τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο φαίνεται ότι τον έχουν τα στελέχη της Κουμουνδούρου, ενώ στη ΝΔ μάλλον το τοπίο είναι ξεκάθαρο. Στα πιο μικρά κόμματα δεν λείπουν οι… πονοκέφαλοι, αφού οι συνεργασίες και τα πρόσωπα μπορεί να κρίνουν πολλά.

Στον ΣΥΡΙΖΑ μια επιτροπή με στελέχη όπως ο Α. Φλαμπουράρης, ο Ν. Βούτσης, ο Δ. Βίτσας, ο Ν. Φίλης κα συνεδριάζει σε καθημερινή βάση.
Ο κύριος και απαράβατος όρος που μπαίνει από την Κουμουνδούρου είναι πως οι βουλευτές που θα μπουν στη λίστα δεσμεύονται από το προεκλογικό πρόγραμμα, ουσιαστικά η Κουμουνδούρου δεν θέλει μετά τις εκλογές νέα μπαϊράκια.
Σε επίπεδο ονομάτων φαίνεται ότι προτεραιότητα παίρνουν οι νυν βουλευτές που στήριξαν στις ψηφοφορίες το κόμμα, ενώ πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η λίστα του ψηφοδελτίου επικρατείας δεν θα έχει σχεδόν κανένα ίδιο όνομα με το ψηφοδέλτιο του Ιανουαρίου.
Η Αγλαϊα Κυρίτση δεν θα είναι καν υποψήφια, ενώ οι κύριοι Τσουκαλάς, Σκουρλέτης και Τόσκας, αλλά και η Ράνια Αντωνοπούλου θα είναι υποψήφιοι σε περιφέρειες.
Μια θέση σε εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας διεκδικεί ο Θ. Μικρούτσικος, αλλά και ο Ν. Κοντζιας, στη Β’ Αθήνας ο Α. Μπαλτάς, όπως και ο Χ. Βερναρδάκης στην Α’ Αθήνας.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι συζητούνται και τα ονόματα του κ. Νικολούδη, αλλά και των κυρίων Θεωνά, Καβαθά και Μπόλαρη, αλλά και της κυρίας Γιαννακάκη.
Οι αναφορές στο πρόσωπο του Φώτη Κουβέλη προς το παρόν δεν επιβεβαιώνονται.

Στη ΝΔ το θέμα λίστα το έχει αναλάβει μια επιτροπή έμπειρων στελεχών αποτελούμενη από τους κ. Τασούλα, Βλάχο, Γκιουλέκα, Πλακιωτάκη και Μπούρα. Η τελική επιλογή θα γίνει από τον κ. Μεϊμαράκη ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες θα δώσει προτεραιότητα σε εκείνους τιμήθηκαν απ’ τους πολίτες στις προηγούμενες εκλογές. Παράλληλα δεν αποκλείεται να δούμε ξανά στη λίστα του Επικρατείας και μάλιστα σε κλόγιμη θέση τη Μ Γιαννάκου, ενώ “παίζουν” και τα ονόματα των κυρίων Αντώναρου, Παπαθανασίου για τις περιφέρειες. Μια θέση (μάλλον) στο επικρατείας φαίνεται ότι θα βρει και ο Α. Παπαμιμίκος.

Στο Ποτάμι ο Σ. Θεοδωράκης δέχεται εισηγήσεις να απομακρίνει αρκετούς “παλαιούς” που δεν έδειξαν τον απαραίτητο ζήλο και να βάλει στη θέση τους νέους με όρεξη για δουλειά, ωστόσο κανείς δεν μπαίνει σε ονοματολογία.

Αντίθετα στη ΛΑΕ παίζουν πολλά ονόματα, όχι μόνο απ’ το χώρο της πολιτικής, αλλά και (κυρίως) απ’ το χώρο του συνδικαλισμού.
Μια θέση στο Επικρατείας φαίνεται ότι βρίσκει ο Νίκος Φωτόπουλος για χρόνια συνδικαλιστής της ΔΕΗ.
Στις περιφέρειες πέφτουν τα “βαριά χαρτιά” στις ίδιες θέσεις που είχαν πρωτεύσει με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Π. Λαφαζάνης στην Β Πειραιά, η Ζ. Κωνσταντοπούλου στην Α. Αθήνας, στην Α Πειραιά θα είναι ο Σ. Λεουτσάκος, ενώ σε εκλόγιμες θέσεις θα βρεθούν τόσο ο Κ. Ήσυχος, όσο και η Ν. Βαλαβάνη.
Αρκετοί γνώριμοι απ’ τον συνδικαλιστικό χώρο θα βρεθούν στα ψηφοδέλτια της ΛΑΕ εκτός απ’ τον Ν. Φωτόπουλο. ΄’Ετσι οι πληροφορίες αναφέρουν τη Δέσποινα Σπανού, τον Αλέκο Καλύβη, τον Στέφανο Μπασινά κ.α.

Στο ΠΑΣΟΚ η σύμπραξη με τη ΔΗΜΑΡ φέρνει στα ψηφοδέλτια πολλά στελέχη της. Ο κ. Θεοχαρόπουλος φαίνεται ότι θα είναι επικεφαλής του Επικρατείας, ο Δ. Χατζησωκράτης στην Α Αθήνας μαζί με τη Φώφη Γεννηματάο κ. Ψύρρας στη Λάρισα, ο κ. Τσούκαλης στην Αχαϊακαι ο κ. Μπουλμπασάκης είτε στην Αττική είτε στην Β Πειραιά.
Στις λίστες της Συμπαράταξης θα βρεθούν απ’ το ΚΙΔΗΣΟ οι κύριοι Κεδίκογλου και Βουδούρης.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *