ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥΣ ΚΑΠΕΤΑΝ ΆΓΡΑ ΚΑΙ ΜΙΓΚΑ 7-6-2015 (VIDEO PHOTOS)

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης προς τιμή των Μακεδονομάχων Καπετάν Άγρα και Αντώνη Μίγκα την 7-6-2015 στο μνημείο που βρίσκεται έξω από το χωριό Καρυδιά Πέλλας.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ ο οποίος με συνοδεία τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση, οι Βουλευτές του νομού μας Θ. Τζάκρη, ο Γ. Σηφάκης,  Χ. Σμίας Γ. Καρασμάνης, ο Δήμαρχος  ‘Εδεσσας, Δ. Γιάννου,  ο Αντιπεριφ. Πέλλας Θ. Θεοδωρίδης Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι Συλλόγων και Οργανώσεων και αρκετός κόσμος.

Στην εκδήλωση επίσης παρευρέθηκαν : ο Δήμαρχος Τριφυλίας Π. Κατσίβελας, Προέδροι και μέλη Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής μας και του Μορφωτικού Συλλόγου  Γαργαλιάνων οι οποίοι συμμετείχαν φορώντας παραδοσιακές στολές της περιοχής τους σε ένδειξη σεβασμού των δύο ηρώων. Την εκδήλωση χαιρέτησαν οι Δήμαρχοι Έδεσσας και Τριφυλίας.

Ποιήματα απαγγέλθηκαν από τον Κων/νο Χασαπίδη, την Βασιλική Καλκαβούρα  Πρόεδρο Μορφ. Συλ. Γαργαλιάνων.  Στη συνέχεια έγινε η καθιερωμένη κατάθεση στεφανιών από όλους τους επισήμους και από παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρυδιάς και του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Καρυδιάς τα οποία με την παρουσία τους και την απαγγελία ποιημάτων συγκίνησαν όλους τους παρευρισκόμενους.

Στο τέλος της εκδήλωσης το στρατιωτικό άγημα της IIας Μεραρχίας Πεζικού μαζί με όλο τον κόσμο τραγούδησαν τον Εθνικό μας Ύμνο.

Αργότερα  στην πλατεία του χωριού της Καρυδιάς πραγματοποιηήθηκε εκδήλωση με χορούς από τα χορευτικά των Μορφωτικών Πολιτιστικών Συλλόγων  Γαργαλιάνων και Καρυδιάς.

Κάτι που συζητήθηκε μεταξύ του κόσμου ήταν ο υπερβολικός αριθμός των στεφανιών προς κατάθεση (22 σε σύνολο) για τα οποία κάλλιστα η δαπάνη για αυτά θα μπορούσε να δοθεί ως οικονομική ενίσχυση στο σχολείο του χωριού.

Από πληροφορίες που έχουμε, ο Δήμαρχος Έδεσσας αρχικά είχε την πρόθεση τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην πλατεία του χωριού, να γίνουν σε κεντρικό σημείο της Έδεσσας αλλά κάποιοι τον βοήθησαν να συνειδητοποιήσει ότι δεν ήταν το σωστό. Και αυτό ας προβληματίσει τους κατοίκους του χωριού.

Δείτε παρακάτω σε βίντεο την εκδήλωση στο μνημείο και τα χορευτικά στην πλατεία του χωριού και φωτογραφίες.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=iACCeLAZCos]

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *