Εδώ και δύο μήνες ίσως και περισσότερο ξεκίνησαν οι εργασίες στην σιδηροδρομική διάβαση στον δρόμο που οδηγεί προς την Αριδαία

Capture

Εδώ και δύο μήνες ίσως και περισσότερο ξεκίνησαν οι εργασίες στην σιδηροδρομική διάβαση στον δρόμο που οδηγεί προς την Αριδαία και ακόμη δεν ολοκληρώθηκαν.

Οι διαμαρτυρίες των διερχομένων οδηγών είναι εκατοντάδες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν περνώντας από το σημείο (φωτογραφίες) προκαλώντας ζημιές στα αυτοκίνητά τους.

Εμείς πήγαμε στο σημείο και βγάλαμε φωτογραφίες και ήρθαμε σε επικοινωνία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του ΟΣΕ και ο αρμόδιος μας ανέφερε ότι η συντήρηση στο συγκεκριμένο σημείο έχει ανατεθεί σε εργολάβο, ο οποίος δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τις εργασίες λόγω των κακών καιρικών φαινομένων.

Τις τελευταίες ημέρες διαπιστώσαμε όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες μας τοποθετήθηκε προσωρινά μόνο χαλίκι μετά από τις διαμαρτυρίες και καταγγελίες των διερχόμενων οδηγών.

Ο αρμόδιος εργολάβος θα αποπερατώσει όλες τις εργασίες ρίχνοντας άσφαλτο (όχι τάπητα από ειδικό καουτσούκ)  όταν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες. Ο ίδιος εργολάβος είχε αναλάβει και αποπερατώσει άλλες δύο διαβάσεις μια στην Γαβαλιώτισσα και ακόμη μια προς Φλώρινα.

 

Εμείς απευθυνθήκαμε στις Τεχνικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Πέλλας να μας ενημερώσουν εαν γνωρίζουν για τις συγκεκριμένες εργασίες στην σιδηροδρομική διάβαση. Επίσης μας ενημέρωσαν εγγράφως αν είχαν την σχετική ενημέρωση για τις παραπάνω εργασίες.

 

Ακολουθεί παρακάτω το σχετικό έγγραφο:

 

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΕΔΕΣΣΑ – ΑΡΙΔΑΙΑ (σημείο Σιδηροδρομικού Σταθμού Έδεσσας)

 

Γενικά:

Η αρμοδιότητα της Π.Ε. Πέλλας όσον αφορά την επαρχιακή οδό Έδεσσας – Αριδαίας ξεκινά λίγα μέτρα μετά τις γραμμές του Ο.Σ.Ε., στα όρια του σχεδίου πόλης της Έδεσσας. Αρμόδια υπηρεσία για το τμήμα της οδού που διασταυρώνεται με τις σιδηροδρομικές γραμμές είναι ο Ο.Σ.Ε. καθώς υπάρχει όριο απαλλοτρίωσης που τις περιλαμβάνει.

 

Ειδικότερα:

Έγινε αίτηση με θέμα «Εργασίες συντήρησης γραμμής στον σιδηροδρομικό σταθμό Έδεσσας» προς το Δήμο Έδεσσας και προς την Π.Ε. Πέλλας στις 25/11/16 από τον ΟΣΕ.

 

Στις 6/12/16 έγινε η δεύτερη αίτηση από τον Ο.Σ.Ε. με το ίδιο θέμα επειδή λόγω τεχνικών δυσκολιών δεν κατέστη δυνατή η ολοκλήρωση των εργασιών σύμφωνα με την πρώτη αίτηση.

 

Και στις δύο περιπτώσεις, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Πέλλας μαζί με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Έδεσσας συνυπέγραψαν την μελέτη της ρύθμισης κυκλοφορίας και εργοταξιακής σήμανσης, προκειμένου ο ΟΣΕ να λάβει την απαραίτητη απόφαση ρύθμισης κυκλοφορίας και εργοταξιακής σήμανσης από την Αστυνομική Δ/νση Πέλλας.

 

Συνυπογράψαμε τη μελέτη διότι τα βαρέα οχήματα έπρεπε να εκτραπούν της κυκλοφορίας τους (σε συνεννόηση με την Τροχαία) λόγω των εργασιών και, επειδή η διαδρομή που θα ακολουθούσαν αφορούσε δίκτυο αρμοδιότητας μας.

 

Ως Π.Ε. Πέλλας δεν επιβλέψαμε ούτε κατασκευάσαμε κάτι.

 

 

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *