ΕΔΕΣΣΑ : ΑΝΘΙΣΑΝ ΟΙ ΙΑΠΩΝΕΖΙΚΕΣ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΕΣ ΚΕΡΑΣΙΕΣ (PHOTOS)

img_9692_copy_-_antigrafo

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι η κερασιά είναι ένα δέντρο απαιτητικό στις κλιματικές συνθήκες. Στα μέσα του χειμώνα το δέντρο βρίσκεται σε λήθαργο και είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στις χαμηλές θερμοκρασίες. Επιπλέον χρειάζεται το κρύο του χειμώνα προκειμένου οι οφθαλμοί να βγουν από το λήθαργο τους και να αναπτυχθούν ομαλά την άνοιξη. Την άνοιξη η κερασιά ανθίζει και οι καρποί αρχίζουν να σχηματίζονται.

 

Το αντίθετο λοιπόν συμβαίνει με τις Ιαπωνέζικες κερασιές οι οποίες έχουν φυτευτεί κατά μήκος της οδού 18ης Οκτωβρίου στην πόλη της Έδεσσας, οι κερασιές φυτεύθηκαν  γιατί υπήρχαν στην μελέτη προγράμματος ανάπλασης της περιοχής και η εικόνα που παρουσιάζουν ανθισμένες αφού η ποικιλία αυτή της κερασιάς ανθίζει αυτή την εποχή και σε όλους του περαστικούς και επισκέπτες του φαίνεται περίεργο. Να πούμε επίσης ότι ταυτόχρονα αυτή την εποχή οι κερασιές αυτές ανθίζουν και στην Ιαπωνία.

 

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...