Είσαι σε σχέση αλλά σου αρέσει και κάποιος άλλος; Αυτές είναι οι σκέψεις που πρέπει να κάνεις

369253

Σε αυτήν τη ζωή, για λίγα πράγματα μπορούμε να μιλήσουμε με βεβαιότητα. Το ένα από αυτά είναι ότι, αν δεν είσαι τυφλή, πάντα θα θαυμάζεις (έστω και εικαστικά) μία ενδιαφέρουσα παρουσία και θα σκέφτεσαι πόση ομορφιά υπάρχει στον κόσμο. Όλα καλά αν μένεις στην παρατήρηση ή σε ένα απλό και άκακο λεκτικό φλερτ. Τα προβλήματα ξεκινούν όταν ο απλός θαυμασμός μετατρέπεται σε «δεν μπορώ να σταματήσω να τον σκέφτομαι» ή «θα ήθελα να κάνω σεξ μαζί του».

Και φυσικά οι ενοχές που συνοδεύουν αυτές τις σκέψεις σε κάνουν να νιώθεις σαν να έχεις ήδη απιστήσει. Οι ειδικοί όμως λένε ότι δεν είναι καθόλου κακό να σου αρέσει κάποιος και δεν είναι απαραίτητα επιβλαβές για τη σχέση σου.

Θεωρείς ότι είναι καλό να το μοιραστείς;

Μπορεί να νιώσεις την ανάγκη να μιλήσεις στο ταίρι σου για την εσωτερική «σύγχυση» που σου συμβαίνει. Ίσως κρίνεις ότι αυτό θα δώσει ένα τέλος στα συναισθήματα που έχεις. Και πιθανότητα νομίζεις ότι δε θα νιώθεις πια ενοχές. Όσο καλή και αν είναι η σχέση σας, το μόνο που θα πετύχεις είναι να πληγώσεις τα συναισθήματα του συντρόφου σου και να του δημιουργήσεις αμφιβολίες για την εμπιστοσύνη που σου έχει. Όλα όμως έχουν να κάνουν με το είδος της σχέσης. Αν είσαι in an open relationship, ή αν πιστεύεις ότι συμβαίνει και σε εκείνον, ίσως είναι safe να το μοιραστείς.

Μπορεί να βελτιώσει τη σχέση σου

Όπως λένε και οι παλιοί, μία γνωριμία μπορεί να τονώσει μία μακροχρόνια σχέση. Του τύπου, αρχίζεις να ντύνεσαι καλύτερα ή δίνεις μεγαλύτερη βάση στο άρωμά σου. Αυτό όμως είναι απλώς η επιφάνεια. Μία γνωριμία μπορεί να σου δείξει τι λείπει από τη σχέση, όσο κλισέ και αν ακούγεται τελικά. Με λίγα λόγια, ένα νέο ενδιαφέρον μπορεί να καλύπτει ένα πρόβλημα που αρνείσαι να αντιμετωπίσεις.

Ή μπορεί να σε αφυπνίσει

Τι σημαίνει αυτό; Ναι, ένα ενδιαφέρον δε σου λέει απαραίτητα ότι πρέπει να χωρίσεις και να σβήσεις μονοκοντυλιά αυτό που ήδη έχεις. Αλλά είναι μία πιθανότητα. Αν η σχέση σου αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα, που βλέπεις ότι δεν επιλύονται, ή έχεις φτάσει σε τέλμα και δε βρίσκεις έναν καλό λόγο για να χωρίσεις, ένα νέο πρόσωπο μπορεί να έρχεται στη ζωή σου για να σου πει αυτό. Σαν ξυπνητήρι που αγνοείς και πατάς snooze, αλλά που εντέλει πρέπει να ακούσεις και να σηκωθείς από το κρεβάτι.

Μην ξεχνάς τα όρια

Όταν σου αρέσει κάποιος αλλά ξέρεις ότι είναι απλώς ένα παροδικό φλερτ, πρέπει να θέσεις όρια (στον εαυτό σου). Αν αυτή η κατάσταση επηρεάζει τη σχέση σου, αγνοείς το σύντροφό σου ή κάνεις πράγματα που λειτουργούν αρνητικά για εσένα την ίδια, τότε μάλλον ξεπερνάς τα όρια και δεν είσαι πολύ σίγουρη για αυτό που σου συμβαίνει.

Απόλαυσέ το

Κακά τα ψέματα, αυτές οι καταστάσεις (συνήθως) δεν οδηγούν κάπου και είναι απλώς μία εφηβική αίσθηση, όπως τότε που μπάνιζες το αγόρι από το απέναντι σχολείο και σου αρκούσε απλώς να τον κοιτάζεις στα διαλείμματα. Αν είναι αυτή η περίπτωση, άφησέ το να εκτονωθεί και μην προβληματίζεσαι ιδιαίτερα. Όποια κατεύθυνση και αν πάρει, θα φανεί από μόνο του στην πορεία.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *