Δυναμική η παρουσία των Ελλήνων γουνοποιών στο Παγκόσμιο Συνέδριο Γούνας στην Κίνα (ρεπορτάζ)

P1020519

Πραγματοποιήθηκε στις 1-2 Νοεμβρίους στην  πόλη  Chongqing, της Κίνας  το  Παγκόσμιο Συνέδριο της Βιομηχανίας της Γούνας. Στο συνέδριο αναλύθηκαν οι τάσεις και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος παγκόσμια. Η διοργάνωση πραγματοποιείται κάθε χρόνο και είναι ένα σημαντικό ραντεβού της παγκόσμιας γουνοποιίας.

Στη συνάντηση αυτή παρόν ήταν η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας, μέσω του Αναπληρωτή Προέδρου κ.Ναούμ Δίτσιου και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Γουνοποιών.  Σε δηλώσεις του  στη στήλη των γουνοποιών ο κ. Δίτσιος τόνισε: «Το συνέδριο ακόμη μια φορά πέτυχε το σκοπό του να προβάλει την ιδιωτική πρωτοβουλία και την γουνοποιία στην Κίνα και να δημιουργήσει ένα καινούργιο κανάλι προώθησης των ελληνικών επιχειρήσεων για χονδρική και λιανική στην Κινέζικη αγορά»

Ο κ. Μηνάς Κουτσουλιώτας αναφέρθηκε στο  γεγονός ότι ο ΣΕΓ παρακολουθεί και είναι παρόν στα διεθνή φόρουμ προκειμένου να αναδεικνύει τις ελληνικές επιχειρήσεις και την Καστοριά και τη Σιάτιστα.

Στο παγκόσμιο συνέδριο συμμετέχουμε ανελλειπώς εδώ και πολλά χρόνια, ενώ ο ΣΕΓ επί προεδρίας του κ. Δίτσιου ήταν ο πρώτος που σύναψε συμφωνία συνεργασίας με το Οργανισμό που εκπροσωπεί τους γουνοποιούς της Κίνας.

Ο ΣΕΓ έχει κάνει πολλές και συγκεκριμένες προσπάθειες για να απευθυνθεί σε άλλες αγορές εκτός Ρωσίας και η προσπάθεια του αυτή εντάσσεται σε αυτά τα πλαίσια» εξήγησε μέσα  από  τη στήλη των γουνοποιών ο πρόεδρος του ΣΕΓ για να καταλήξει , « Προσπαθούμε να δημιουργούμε ευκαιρίες για τα μέλη μας και τους Έλληνες γουνοποιούς ιδιαίτερα τώρα στην κρίσιμη στιγμή που βρίσκεται η ελληνική γουνοποιία.

 

 Από τη «στήλη των γουνοποιών»

Της Θεοδώρας Κωτσοπούλου

Εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *