Δημοτικό Συμβούλιο Πέλλας – Επεισοδιακό και… άκρως «μηδενιστικό»!

Δημοτικό Συμβούλιο Πέλλας – Επεισοδιακό και… άκρως «μηδενιστικό»!Στη συνεδρίαση της Παρασκευής 31-10-2014 του Δήμου της Πέλλας κυρίαρχο θέμα στην ημερήσια διάταξη ήταν η ψήφιση του Τεχνικού προγράμματος για το 2015. Αυτά που ειπώθηκαν και το επίπεδο του συγκεκριμένου δημοτικού συμβουλίου θύμισε εποχές… last year!

DSC01939
Αρχικά, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Κ. Δεληγιαννίδης σημείωσε ότι το ποσό του συνόλου των έργων είναι 8.434.839 ευρώ. Από αυτά τα 2.012.000 αφορούν συνεχιζόμενα έργα. Στη συνέχεια, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Θ. Αρνάκης πήρε το λόγο και όπως υποστήριξε «Δεν είδαμε έργα, ούτε τις υποσχέσεις που ακούσαμε πέρυσι ότι ο δήμςο θα γίνει… εργοτάξιο. Δε νομίζω να έχει αλλάξει κάτι στην καθημερινότητά μας προς το θετικό. Ο Αντιδήμαρχος δεν έχει καν εικόνα να μας πει πόσα έργα έγιναν (είπε νωρίτερα ότι δεν έχει το πρηγούμενο Τ.Π.). Εγώπου το έχω μπροστά μου θα σας πω ότι δεν έγινε κανένα…
Πώς μπορούμε να κουβεντιάσουμε σοβαρά ένα Τεχνικό Πρόγραμμα όταν βλέπουμε ότι δεν γίνεται τίποτα. Ούτε κουβέντα για παρεμβάσεις στο Καψάλη, για γυμναστήρια, κολυμβητήριο, … ούτε καινούργιες προτάσεις. Εγώ δεν θα ψήφιζα ποτέ ένα τέτοιο Τ.Π.» κατέληξε.
Ο δήμαρχος μένοντας στην κουβέντα για το κολυμβητήριο έριξε ευθύνες στην προηγούμενη διοίκηση του δήμου Γιαννιτσών ότι έχασε την ευκαιρία να γίνει το 2006.
Ακολούθως, και ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης Γ. Ανδρεάδης ισχυρίστηκε ότι «Χάσατε το κολυμβητήριο»…

DSC01941
Ο κ. Δεληγιαννίδης χαρακτήρισε τον κ. Αρνάκη «μηδενιστή» και όπως είπε «διυλιζουμε τον κώνωπα» ενώ στη συνέχεια είπε πως: «Η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού» όπως έλεγε κάποτε ο Ανδρέας Παπανδρέου! Ο έταιρος σύμβουλος Β. Ξηρός τον… διόρθωσε λέγοντας: «Ο Γεώργιος Παπανδρέου το είπε»! Να πληροφορήσουμε μάλλον και τους δύο ότι πριν το πουν και οι δύο της οικογενείας των Παπανδρέου το είχε πει ο Πρώσσος ευγενής και πολιτικός, θεμελιωτής και πρώτος καγκελάριος της Γερμανικής Αυτοκρατορίας Όττο φον Μπίσμαρκ κάπου στα μέσα του 1850!
Οι λογομαχία συνεχίστηκε για τουλάχιστον μιάμιση ώρα και όπως τόνισε ο σύμβουλος της μείζονος Γ. Ελευθερίου «Τόση ώρα συζητάμε, όχι το Τ.Π. αλλά το τι έκανε η διοίκηση του Ν. Παπανικολάου. Αυτό… last year! Ήταν δήμος Γιαννιτσών, τώρα είναι δήμος Πέλλας. Τώρα πρέπει να δούμε τι προβληματίζει τους δημότες. Το Τ.Π. δεν θα έπρεπε να είναι με άλλα 38 θέματα, ως κορυφαία διαδικασία του δήμου, αλλά σε ξεχωριστή συνεδρίαση.Θα έπρεπε να έχουμε τη γνωμοδότηση της Εκτελεστικής Επιτροπής, όπως και της Επιτροπής Διαβούλευσης…».

DSC01942
Οι της ελάσσονος αντιπολίτευσης, εκ μέρους της «Λαικής Συσπείρωσης» και της «ΑΝΑΣΑ» του κ. Σταυρίδη έκαναν λόγο για απαξίωση από την ίδια τη δημοτική αρχή για το θέμα του Τεχνικού Προγράμματος και καταψήφισαν, όπως και η παράταξη του κ. Παπανικολάου.

DSC01945 DSC01950

Περισσότερα σε νέες αναρτήσεις και στο έντυπο φύλλο του «Λόγου» της Τετάρτης 5 Νοεμβρίου.

Χριστίνα Παπαδοπούλου

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *