ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΣΤΗ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ

16788109_1290575437695990_1495490877_n

Στα τέλη Νοεμβρίου περίπου χωρίς κανέναν ουσιαστικό λόγο και δίχως καμία αιτία ο Δήμαρχος αποφάσισε την αποπομπή του Αντιδημάρχου κ. Βερυκούκη Χρήστο υπεύθυνο για την Δημοτική Ενότητα Βεγορίτιδας, αλλά και μοναδικό δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας από την Βεγορίτιδα, για λόγους που μόνον ο ίδιος γνωρίζει αλλά έχω την πεποίθηση ότι θυσιάστηκε ο κ. Βερυκούκης στον βωμό των ενδοπαραταξιακών ισορροπιών και πολιτικών πιέσεων που δέχτηκε ο κ. Γιάννου εις βάρος όμως της Βεγορίτιδας.

Έτσι λοιπόν έμεινε ακέφαλη ουσιαστικά μια ολόκληρη Δημοτική Ενότητα, καθώς ο αντικαταστάτης του κακά τα ψέματα δεν έχει γνώση της περιοχής αλλά και των προβλημάτων που αυτή αντιμετωπίζει. Αυτό είναι το ένα σκέλος του ζητήματος ως προς την διοικητική ευθύνη που πλέον είναι σχεδόν ανύπαρκτη με το πηδάλιο του καραβιού αφημένο στη τύχη του.

Το πιο σημαντικό όμως είναι η αντιμετώπιση που επιδεικνύεται από την Δημοτική Αρχή στον ορεινό όγκο του Δήμου Έδεσσας, καθιστώντας τους δημότες της Βεγορίτιδας ως πολίτες δεύτερης διαλογής. Τι να πρωτοθυμηθούμε, την αφαίμαξη των περισσότερων καινούριων μηχανημάτων που κατείχε ο πρώην Δήμος και την αφομοίωση τους από τον νέο καθιστώντας τις υπηρεσίες της Βεγορίτιδας ανήμπορες να ανταποκριθούν στα στοιχειώδη. Την εγκατάλειψη των νέων πάρκων πρασίνου αφήνοντας τα στο έλεος του θεού, τον ανύπαρκτο οδοφωτισμό σε κεντρικούς δρόμους των χωριών, αλλά και εκεί που υπάρχουν λαμπτήρες έχουν καεί και δεν έχουν αντικατασταθεί.

Επιπλέον δεν τολμώ να πω τίποτα για τον τουρισμό και την προβολή αυτού όσο αναφορά στην ανάδειξη του ”Τριγώνου Ανάπτυξης” Λίμνη Βεγορίτιδα- Ανεμοδρόμιο Ζέρβης- Οικισμός Παλαιού Αγίου Αθανασίου. Και φυσικά δεν θα πρέπει να λησμονούμε και την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού των Αγίων Θεοδώρων Περαίας ως μια εναλλακτική μορφή τουρισμού, που συνδυάζεται τέλεια και σε απόλυτη συνύπαρξη με τον συμβατό τουρισμό. Ακόμη σε αρκετά χωριά η αγροτική οδοποιία είναι ανύπαρκτη με αποτέλεσμα να επιβαρύνουν τους αγρότες της περιοχής με επιπλέον οικονομικά βάρη στα ήδη επιβαρυμένα προβλήματα που έχουν αλλά και να δυσκολεύουν περισσότερο την καθημερινότητα τους.

Δυστυχώς και εδώ η Δημοτική Αρχή απών και πάλι. Το κερασάκι στη τούρτα ήρθε με αυτό που είπε στη προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Αντιδήμαρχος φάντασμα – πρέσβης μας στην Αθήνα λες και ξέρει τι γίνεται στη Βεγορίτιδα, να επιβληθεί τέλος αποχιονισμού στα χωριά του ορεινού όγκου. Άκουσον άκουσον θα πληρώνουν τώρα οι πολίτες της Βεγορίτιδας εκτός των άλλων και τέλος συντήρησης αποχιονισμού ποιον δηλαδή αυτόν που δεν έκανε, κατά την πρόσφατη κακοκαιρία που κυριολεκτικά η διοίκηση πίαστηκε στον ύπνο.

Αναδεικνύοντας έτσι με τον πιο χυδαίο τρόπο την ανικανότητα τους αλλά και την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται όλα εκεί στο Δήμο. Δυστυχώς η Βεγορίτιδα δεν μπόρεσε να παίξει τον καταλυτικό παράγοντα ανάπτυξης του νέου Δήμου Έδεσσας και αυτό γιατί δεν υπάρχει στρατηγική αλλά και όραμα, και όχι μόνο αυτό αλλά έχει απογυμνωθεί πλήρως απ’ όλες τις απόψεις διοικητικές, αναπτυξιακές, οργανωτικές κ.α, χωρίς ακόμα και σήμερα οι δημότες της Βεγορίτιδας να μην αισθάνονται μια ψυχή με την Έδεσσα. Φτάνει πια στην απαξίωση και στην μιζέρια που δείχνεται αλλά και αντιμετωπίζεται τα θέματα της Βεγορίτιδας.

Η Βεγορίτιδα θα πρέπει να γίνει ο μοχλός ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας αφού αποτελεί την αιχμή του δόρατος στην αγροτική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. ΘΩΜΑΣ Δ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *