Δείτε τον Τσίπρα να τραγουδά το «Bella Ciao» σε πλατεία στην Μπολόνια [βίντεο]

Θερμή ήταν η υποδοχή που επιφύλαξαν οι υποστηρικτές της λίστας «L’Altra Europa con Tsipras» στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στην Μπολόνια. Ο Αλέξης Τσίπρας ολοκλήρωσε την προεκλογική του περιοδεία για την περιοδεία της ΕΕ στην Ιταλία χθες το βράδυ μιλώντας στην πλατεία Ματζόρε.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες ώστε οι εκλογές της ερχόμενης Κυριακής να «εκπλήξουν ευχάριστα», κάλεσε για γενική δημοκρατική κινητοποίηση και ζήτησε οι ψηφοφόροι να ψηφίσουν για μία Ευρώπη που δε θα βρίσκεται πια στα χέρια των τραπεζιτών, αλλά στα χέρια των πολιτών που θα επιλέξουν μία Ευρώπη χωρίς μέτρα λιτότητας, ενώ είπε ότι «στις Ευρωεκλογές της επόμενης Κυριακής η Ελλάδα θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα αλλαγής».

Παράλληλα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε για την πραγματοποίηση ευρωπαϊκής διάσκεψης για να διαγραφεί μεγάλος μέρος του χρέους στις χώρες του Νότου, ενώ αναφέρθηκε και στη Χρυσή Αυγή και στις ιταλικές ακροδεξιές οργανώσεις επισημαίνοντας πως στη δημοκρατική Ευρώπη «δεν υπάρχει χώρος για αυτές τις ομάδες».

Ο κ. Τσίπρας χαιρέτησε το συγκεντρωμένο πλήθος στα ιταλικά, ενώ μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του τραγούδησε μαζί με το συγκεντρωμένο πλήθος το αντιστασιακό τραγούδι «Bella ciao».


marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...