Δίκη Χρυσής Αυγής: Ψάχνουν τρόπο να “καθίσουν” τον Μιχαλολιάκο στο εδώλιο

Να εξαιρεθεί από τον περιοριστικό όρο του κατ’ οίκον περιορισμού η μετακίνηση προς το δικαστήριο των κατηγορουμένων κατά την εκδίκαση της υπόθεσης θα ζητήσει από το δικαστικό συμβούλιο η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που εκδικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Σε κατ’ οίκον περιορισμό, υπενθυμίζεται, έχουν τεθεί τόσο ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος μετά την αποφυλάκισή του, όσο και η σύζυγός του, Ελένη Ζαρούλια αλλά και ο βουλευτής του κόμματος, Δημήτρης Κουκούτσης. Τους επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση στη Βουλή.

Η δίκη συνεχίζεται σήμερα με τις τοποθετήσεις των υπόλοιπων συνηγόρων υπεράσπισης των 68 κατηγορουμένων για την αποβολή της πολιτικής αγωγής από την ακροαματική διαδικασία.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων για την δολοφονία του Πακιστανού, Σαχζάτ Λουκμάν, ζήτησαν την αποβολή της πολιτικής αγωγής για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης. Όπως τόνισαν κατά την διεξαγωγή της πρωτόδικης δίκης, η οποία κατέληξε στην επιβολή ισόβιας κάθειρξης στους κατηγορούμενους, οι συγγενείς του παθόντος δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής. Οι γονείς του θύματος ωστόσο δεν εμφανίστηκαν στο παρών δικαστήριο. Αντίθετα, σε βάρος τους δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής θύματα και συγγενείς τους από άλλες επιθέσεις.

Ο δικηγόρος , Αντώνης Φούσας, ο οποίος εκπροσωπεί τον Χρήστο Στεργιόπουλο, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για την δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν τόνισε πως “ο εντολέας του δεν καμία απολύτως σχέση με το κόμμα της Χρυσής Αυγής”, προσθέτοντας πως “στο αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης δεν πρέπει να έχουν μεμονωμένες παραστάσεις πολιτικής αγωγής”.

Την αποβολή της πολιτικής αγωγής ζήτησε η συντριπτική πλειοψηφία των υπόλοιπων κατηγορουμένων μεταξύ των οποίων και η Θεώνη Σκαρπέλη, σύζυγος του Γιώργου Πατέλη, δια μέσου του πληρεξουσίου δικηγόρου της.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορουμένης ζήτησε την αποβολή της πολιτικής αγωγής για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης επισημαίνοντας πως σε βάρος της εντολέως του “μίας μητέρα με ένα 10 χρόνο παιδί”, δεν μπορούν να παρασταθούν πρόσωπα που δεν έχουν υποστεί βλάβη από την ίδια.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=2YwwywgPWV8]

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *