Δήμος Καστοριάς: Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για ρύθμιση οφειλών προς τους δήμους

kastoria3256Τρέχουν” τώρα οι καστοριανοί καταστηματάρχες αλλά και οι απλοί πολίτες προκειμένου να ενημερωθούν για το πώς μπορούν να τακτοποιήσουν τα χρέη τους προς το Δήμο Καστοριάς στο πλαίσιο της νομοθετικής ρύθμισης που έχει ενεργοποιηθεί (και ισχύει μέχρι το τέλος του μήνα Νοεμβρίου ), η οποία δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να πληρώσουν σε 24 έως και 100 δόσεις τις οφειλές τους προς τους Δήμους και τα Νομικά τους Πρόσωπα με σχετική αίτηση που θα πρέπει να καταθέσουν.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ανάμεσα στους οφειλέτες υπάρχουν και εκείνοι που χρωστούν υπέρογκα ποσά τα οποία είναι φανερό ότι δεν συσσωρεύτηκαν από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά σε βάθος χρόνου.

Όπως είναι γνωστό, για να ρυθμίσει κάποιος τα χρέη του, θα πρέπει αυτά να είναι είτε βεβαιωμένα, είτε ληξοπρόθεσμα. Αυτό αποκλείει μια σημαντική μερίδα οφειλετών, που έχουν χρέη τα οποία δεν έχουν λήξει, αλλά έχουν αντικειμενική αδυναμία να τα αποπληρώσουν καθώς η οικονομικής τους κατάσταση είναι δύσκολη.

Ωστόσο στα θετικά της ρύθμισης θα πρέπει να προσμετρηθεί το γεγονός ότι δίδεται η δυνατότητα να συμμετέχουν σ΄ αυτήν και πολίτες οι οποίοι είχαν ενταχθεί σε παλαιότερες ρυθμίσεις, αλλά δεν κατάφεραν να τηρήσουν την πληρωμή των δόσεων των οφειλών τους με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός διακανονισμού.

Όλοι αυτοί όπως τονίζει με αφορμή την ενημέρωση των επιχειρηματιών που έκανε την περασμένη πέμπτη στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών ο αντιδήμαρχος οικονομικών κ Βαγγέλης Στεργιόπουλος τώρα μπορούν να επανενταχθούν στη νέα ρύθμιση και μέσα από αυτή να τακτοποιήσουν τα χρέη τους.

«Καλέσαμε σήμερα όλους τους εκπροσώπους των καταστημάτων για να τους ενημερώσουμε για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και να αποφασίσουμε από κοινού το πως μπορούν να μπουν σε ρύθμιση που η καταλυτική ημερομηνία είναι η 30η Νοεμβρίου», δήλωσε ο αντιδήμαρχος οικονομικών για να προσθέσει στοίχος μας είναι να μπουν στη ρύθμιση όλο και περισσότεροι άνθρωποι αλλά και να απεμπλακεί από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των 10 ετών και πάνω ο δήμος Καστοριάς.

neakastoria.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *