Δήμος Καστοριάς: Εκδηλώσεις για την “Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού” με ελεύθερη είσοδο

koumpelidikikastoriakastoria-78-1024x531

Η νέα Δημοτική Αρχή έχει σκοπό να αξιοποιήσει και να αναβαθμίσει τις υποδομές Τουρισμού & Πολιτισμού με στόχο την πολυπόθητη ανάπτυξη στην περιοχή μας

Ο Δήμος Καστοριάς – Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Τουρισμού, με αφορμή την “Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού” (27 Σεπτεμβρίου) και τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς (Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου), συμμετέχει ενεργά στις εκδηλώσεις, πραγματοποιώντας σειρά δράσεων.

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, ώρα17:00

Σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς διοργανώνεται περιηγητική δράση – πολιτιστική διαδρομή, που εστιάζει στη βυζαντινή ιστορία της πόλης. Με αφετηρία την πλατεία Ομονοίας θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις στους βυζαντινούς ναούς: Παναγία Κουμπελίδικη, Άγιος Νικόλαος του Κασνίτζη και Ταξιάρχη Μητροπόλεως.

Μετά από μια μικρή περιπλάνηση στα σοκάκια του Ντολτσό η ξενάγηση θα καταλήξει στο Αρχοντικό Βέργου, όπου βρίσκεται η μόνιμη έκθεση φωτογραφίας του Λεωνίδα Παπάζογλου.

Στον αύλειο χώρο του αρχοντικού και ώρα 19:00, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Αθανάσιο Χριστόπουλο”, οι επισκέπτες της έκθεσης  θα  έχουν την ευκαιρία  να απολαύσουν στο πιάνο την κα Μαρία Βλαχάβα, μουσικό, συνθέτη, και τραγουδοποιό.

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου

Σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση “Ορεστειάς” και την Εταιρεία Μακεδνός Α.Ε., τα οικομουσεία: Σπήλαιο Δράκου και Νεολιθικός Λιμναίος Οικισμός, καθώς και το Ενυδρείο, θα έχουν ελεύθερη είσοδο για όλους τους τους επισκέπτες, στις ακόλουθες ώρες:

Σπήλαιο Δράκου 10:00 – 18:00

Νεολιθικός Λιμναίος Οικισμός 09:00 – 17:00

Ενυδρείο 09:00 – 17:00

Επίσης, η Μόνιμη Έκθεση Φωτογραφίας Λεωνίδα Παπάζογλου, στο Αρχοντικό Βέργου η οποία έχει ελεύθερη είσοδο όλο το χρόνο την Κυριακή θα είναι ανοιχτή στο κοινό, τις ώρες: 11:00 – 14:00 & 18:00-20:00

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς είναι το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός με τη συμμετοχή όλων των πολιτών της Ευρώπης. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι το άνοιγμα μνημείων και χώρων πολιτισμού προς το κοινό.

Η νέα Δημοτική Αρχή έχει σκοπό να αξιοποιήσει και να αναβαθμίσει κάθε είδους υποδομή των συγκεκριμένων τομέων, εξαντλώντας κάθε δυνατότητα, με στόχο την πολυπόθητη ανάπτυξη στην περιοχή μας και σε έναν πανέμορφο τόπο όπου υπάρχει τεράστιο και ανεκτίμητο Τουριστικό και Πολιτιστικό απόθεμα, αλλά δυστυχώς έως τώρα παρέμενε ανεκμετάλλευτο.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...