Δήμος Αλμωπία:ςΑνάδειξη των σέρβικων μνημείων της περιοχής

Πολλοί Σέρβοι θέλουν να τα επισκεφθούν

Η συνεργασία  με τον Δήμο Αλμωπίας για την ανάδειξη , συντήρηση και επισκεψιμότητα των σερβικών μνημείων στην περιοχή του , τέθηκε από την πλευρά σερβικής αντιπροσωπείας η οποία επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης το Δημαρχείο. Μια επίσκεψη η οποία ανοήτως για μια ακόμα φορά κρατήθηκε μυστική από την απερχόμενη δημοτική αρχή.

Η πρόξενος της Σερβίας , η οποία είχε ξαναέρθει , ευχαρίστησε για την υποδοχή και την μέχρι τώρα συνεργασία . Είπε ότι πρέπει να προχωρήσει ακόμα περισσότερο , καθώς υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από συμπατριώτες της να επισκεφθούν περιοχές όπου πολέμησαν οι πρόγονοί τους στον α΄ παγκόσμιο πόλεμο και όπου πολλοί έχασαν την ζωή τους. Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας της Σερβίας πρότεινε να γίνει από κοινού η ανάδειξη και συντήρηση των μνημείων καθώς αφορούν και τις δύο πλευρές .

Ο νέος Δήμαρχος Δημήτρης Μπίνος , αναφέρθηκες στις διαχρονικές σχέσεις φιλίας μεταξύ των δύο χωρών και τους κοινούς αγώνες τους. Συμφώνησε ότι το θέμα αφορά και τις δύο πλευρές και παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον , από πολλές απόψεις.

Στην συνέχεια επισκέφθηκαν μνημεία στη περιοχή του Εξαπλατάνου και αργότερα στο Καϊμακτσαλάν . 

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *