Γ.Μηλιός: Οι αγορές δεν φοβούνται τον ΣΥΡΙΖΑ

gmilios-sto-thetoc-oi-agores-den-fobountai-ton-surizaΓια τις εντυπώσεις και τα συμπεράσματα που προέκυψαν από τις συναντήσεις που είχε μαζί με τον Γιώργο Σταθάκη με εκπροσώπους τραπεζών και hedge funds, μίλησε ο Γιάννης Μηλιός στο theTOC.gr, τονίζοντας ότι υπάρχει αλλαγή στη στάση των χρηματοοοικονομικών φορέων απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θεωρούν σίγουρη την νίκη στις εκλογές.

Εκθέτεις τις θέσεις σου, σου κάνουν διάφορες ερωτήσεις, εσύ απαντάς, αυτοί βολιδοσκοπούν μπαίνοντας και σε τεχνικά θέμα

Ο κ. Μηλιός, περιέγραψε αναλυτικά το πως διεξήχθησαν οι συναντήσεις με τους εκπροσώπους των αγορών, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Εκθέτεις τις θέσεις σου, σου κάνουν διάφορες ερωτήσεις, εσύ απαντάς, αυτοί βολιδοσκοπούν μπαίνοντας και σε τεχνικά θέμα, κατά πόσο έχεις γνώση της παγκόσμιας κατάστασης και ενίοτε θέτουν κάποιες αντιρρήσεις. Πάντα όμως σε όλες τις περιπτώσεις, εμείς εμμένουμε στο πρόγραμμα της ΔΕΘ».

Συνεχίζοντας, ο κ. Μηλιός έκανε λόγο για ξεκάθαρη αλλαγή στη στάση των οικονομικών παραγόντων απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως τόνισε, στην περίοδο των εκλογών του 2012, «ο ρόλος τους ήταν πολύ πιο πολιτικός. Ερχόντουσαν με φοβερό ύφος και επιθετικότητα και έλεγαν ότι εάν κερδίσουμε τις εκλογές, θα καταστραφεί η χώρα, θα βγείτε από το ευρώ κτλ. Πλέον υπάρχει ένα πιο ουδέτερο κλίμα που οφείλεται στο γεγονός ότι το κλίμα του φόβου δεν περνάει τόσο πολύ. Το επιχείρησε και ο Άδωνις Γεωργιάδης και βρέθηκε λίγο στο περιθώριο, ακόμη και από την παράταξη του. Το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας δεν είναι υπό κατάρρευση ούτε ο κόσμος τρέχει να πάρει τις καταθέσεις του, όπως έλεγε ο Γεωργιάδης. Και το επιχείρημα της εξόδου από το ευρώ δεν το χρησιμοποιούν πια, έχει χαθεί, έχει εκφυλιστεί, έχει αποδομηθεί».

Παίρνουν ως δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές και πρέπει να κάνουν κάτι γι αυτό

Όσον αφορά το εάν οι οικονομικοί παράγοντες «φοβούνται» μια ενδεχόμενη επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Μηλιός τόνισε πως «παίρνουν ως δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές και πρέπει να κάνουν κάτι γι αυτό και συζητάνε προσπαθώντας είτε να επηρεάσουν είτε να βολιδοσκοπήσουν. Παίρνουν ως απάντηση το πρόγραμμα μας και το αξιολογούν».

Κλείνοντας, το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε και στο «αλαλούμ» με τις διαρροές που τον ήθελαν στη μία περίπτωση να «στρογγυλεύει» τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στη δεύτερη περίπτωση όπου φερόμενο ως μέλος hedge fund που συνομίλησε με τον κ. Μηλιό και τον κ. Σταθάκη, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του. Όσον αφορά ειδικά την δεύτερη περίπτωση και το εάν υπάρχει το συγκεκριμένο πρόσωπο, ο κ. Μηλιός εξέφρασε τις έντονες επιφυλάξεις του, αναφέροντας: «Λέει ότι ήρθε στα τραπέζια μας. Πραγματικά δεν ξέρω εάν ήρθε γιατί πήρα από τους πιο πολλούς την κάρτα τους. Αλλά σε ένα τραπέζι που ήμουν με 20 άτομα είχα μαζέψει 16 κάρτες, επομένως 4 δεν μου έδωσαν. Εάν ήταν ένας από αυτούς δεν το αποκλείω, αλλά δεν είμαι σίγουρος. Είναι πιο πιθανό να μην υπήρξε. Εν πάση περιπτώσει, αυτό δείχνει ότι το σύστημα αμφιταλαντεύεται, δεν ξέρει τι να επιλέξει γιατί είναι τρομοκρατημένο. Δεν ξέρει πως να αποσοβήσει την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και την δημοκρατική ανατροπή που είναι μπροστά μας».

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *