Γκάφα Χατζησυμεωνίδη για την… καταγωγή των συγκροτημάτων του Φεστιβάλ της Αυλής!

bbf69ea8d995c512ac7cf662f29044c6_XL

Σε γκάφα από την πλευρά του κ. Χατζησυμεωνίδη, εξελίχθηκε η συζήτηση για το… μεγάλο όνομα του εφετινού Φεστιβάλ της Αυλής,

που θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα. Ο κ. Χατζησυμεωνίδης μπέρδεψε την καταγωγή του καταξιωμένου ελληνικού συγκροτήματος Encardia που θα συμμετέχει στο 2ο Φεστιβάλ της Αυλής, η μουσική του οποίου εμπνέεται από το μουσικό και εν γένει πολιτισμικό τοπίο των ελληνοφώνων περιοχών της Κάτω Ιταλίας. Εκεί ήταν και το σημείο που έκανε το λάθος ο επικεφαλής της μείζονος θεωρώντας ότι είναι Ιταλοί και άρα δεν είναι σωστό να δίνονται λεφτά σε συγκροτήματα από την “Ιταλία”!

Επί της ουσίας ο κ. Χατζησυμεώνιδης ζήτησε να κινηθεί το Φεστιβάλ σε παραδοσιακά μονοπάτια με συμμετοχή σωματείων που να συνδέονται με τον μακεδονικό Αγώνα.

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Λεωνίδας Παπαδημητρίου, έχοντας ως παρακαταθήκη την τεράστια επιτυχία του πρώτου φεστιβάλ, υπεραμύνθηκε των επιλογών του, προσθέτοντας ότι εφέτος έχει προβλεφθεί και η στήριξη του Μουσείου μέσω του Φεστιβάλ.

 

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *