Γιούπι, νέες πενταήμερες! Μετά την Κούβα ο Τσίπρας ετοιμάζεται για Μεξικό, Νικαράγουα και Βολιβία

foithths-tsipras

Δεν έφτασαν φαίνεται «τα νέα» ακόμη στην Λατινική Αμερική για την μετάλλαξη του μέχρι πρότινος «ριζοσπάστη αριστερού» Αλέξη Τσίπρα και γνωστοί ηγέτες της περιοχής καλωσόρισαν τον Έλληνα πρωθυπουργό στις εκδηλώσεις τιμής για τον εκλιπόντα Φιντέλ Κάστρο.

«Καλωσορίσματα» που το Μαξίμου δεν άφησε ασχολίαστα, αλλά έσπευσε να τα ανακηρύξει σημαντικές «διπλωματικές επιτυχίες», που άγνωστο μέχρι στιγμής σε τι θα μας φανούν χρήσιμες.

Πιο συγκεκριμένα, συνεργάτες του πρωθυπουργού μας ενημερώνουν ότι ο κ. Τσίπρας:

  • Συνάντησε τον ιστορικό ηγέτη των Σαντινίστας, και πρόεδρο της Νικαράγουα (επανεξελέγη θριαμβευτικά στις 7 Νοεμβρίου 2016), Ντανιέλ Ορτέγκα. Ο Ορτέγκα, που γνωρίζει πολύ καλά τη χώρα μας, καθώς ήδη από τη δεκαετία του 1980 είχε στενές σχέσεις με τον Ανδρέα Παπανδρέου, κάλεσε τον Τσίπρα να επισκεφθεί τη Νικαράγουα.
  • Μίλησε με τον πρόεδρο του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα, έναν από τους μεγάλους Λατινοαμερικάνους προοδευτικούς ηγέτες. Ο Κορέα τόνισε πόση σημασία έχει η παρουσία Τσίπρα στην Κούβα, για όλη τη Λατινική Αμερική. Χαρακτηριστικά του είπε: «Αλέξη, κρατάτε γερά, είσαι το στήριγμα στην Ευρώπη του προοδευτικού κόσμου της Λατινικής Αμερικής!»
  • Επίσης, συζήτησε με μια ακόμα μορφή της αριστερής Λατινικής Αμερικής, τον πρόεδρο της Βολιβίας, Έβο Μοράλες. Η συνομιλία τους ήταν εγκάρδια και αναλυτική, για τα ζητήματα της Λατινικής Αμερικής και της Ευρώπης, και κατέληξε –και αυτή– σε πρόσκληση για επίσκεψη Τσίπρα στη Βολιβία.
  • Ο Τσίπρας μίλησε αρκετή ώρα, καθώς κάθονταν δίπλα δίπλα στην τελετή, και με τον πρόεδρο του Μεξικού, Ενρίκε Πένια Νιέτο. Συζήτησαν για το νέο τοπίο που διαμορφώνεται στην Αμερική και τον πλανήτη με την εκλογή Τραμπ, ενώ ο Μεξικάνος πρόεδρος κάλεσε και αυτός τον Έλληνα πρωθυπουργό να επισκεφθεί το Μεξικό.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...