Γιατί ο Φεβρουάριος έχει μόνο 28 ημέρες;

february-febrouarios

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί ο μήνας Φεβρουάριος έχει 28 ημέρες κι όχι 30; Ακούγεται περίεργο αλλά υπάρχει απάντηση!

Ο Φλεβάρης έχει την ιδιαιτερότητα να έχει τις λιγότερες ημέρες απ’ όλους τους υπόλοιπους μήνες, δηλαδή μόλις 28 ημέρες.

Ο λόγος είναι απλός! Ο Φεβρουάριος είναι ο τελευταίος μήνας ενός έτος. Κάθε έτος, όπως ήδη γνωρίζουμε έχει 365 ημέρες. Έτσι, στον τελευταίο μήνας, δηλαδή τον Φλεβάρη, μετράνε όσες ημέρες περισσεύουν για να συμπληρωθούν οι 365 ημέρες.

 

Εμείς βέβαια, μετράμε ως τελευταίο μήνα τον Δεκέμβριο, για άλλους πρακτικούς λόγους.

Στην πραγματικά, όμως, αυτό που έχει συμβεί είναι:

Ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος δεν υπήρχαν παλιά. Ο πρώτος μήνας που ξεκινούσε το έτος ήταν ο Μάρτιος και ο τελευταίος ήταν ο Δεκέμβριος.

Από τον Μάρτιο μέχρι και τον Δεκέμβριο ήταν οι 10 παραγωγικοί μήνες. Ωστόσο, περίσσευαν μερικές χειμερινές ημέρες, τις οποίες δεν εντάσσανε κάπου, καθώς δεν ήταν παραγωγικές.

Μόλις κατάλαβαν ότι αυτές οι μη παραγωγικές ημέρες πρέπει να ενταχθούν κάπου, δημιούργησαν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, βάζοντας στον Φεβρουάριο όσες ημέρες περίσσευαν.

Επίσης, όταν το έτος είναι δίσεκτο, τότε αντί για 365 μέρες το έτος, έχουμε +1 ημέρα, άρα αυτή που θα προστεθεί; Στον τελευταίο μήνα!

 

news.marathonpress.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *