Γιατί ο Τσίπρας επιμένει στους «120»;

giati-o-tsipras-epimenei-stous-120Δεν …πτοείται ο Αλέξης Τσίπρας από τη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά ότι πλησιάζει τους «180», καθώς πιστεύει ότι σταθερά πάνω από 120 βουλευτές της δημοκρατικής αντιπολίτευσης και αρκετά περισσότεροι μαζί με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής -ουδείς θέλει την πρόσμειξη μαζί τους, αλλά οι διαδικασίες για την ανάδειξη Προέδρου Δημοκρατίας έχουν αριθμητικά κριτήρια- δεν πρόκειται να ψηφίσουν το προτεινόμενο από την κυβέρνηση πρόσωπο.

«Ιδού η Ρόδος…»

Πετάει το γάντι ο Αλέξης Τσίπρας στον Αντώνη Σαμαρά καλώντας τον να επισπεύσει τις διαδικασίες σε περίπτωση που διαθέτει τους «180»

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να ρίξει το γάντι στον αντίπαλό του -μέσω της συνέντευξης που δίνει αύριο στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία»- λέγοντάς του ότι αν πραγματικά πιστεύει ότι διαθέτει τους «180», δεν έχει παρά να δοκιμάσει την επίσπευση των διαδικασιών.

Αλλωστε στην πραγματικότητα -σημείωναν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας στο ΤheTOC.gr.- κατ’ ουσίαν δεν θα πρόκειται για ψηφοφορία για το αν το ένα ή το άλλο πρόσωπο μπορεί να είναι επαρκές για τη συγκεκριμένη θέση, αλλά στην πραγματικότητα αφορά (η ψηφοφορία) στο αν θα δοθεί ένα τέλος στην πολιτική αυτή, μαζί και στο βίο της συγκυβέρνησης. Και στο βαθμό μάλιστα που υπάρχει δυσαρμονία -διαπιστωμένη μετά τις τελευταίες ευρωεκλογές, σημειώνουν στην Κουμουνδούρου- μεταξύ λαϊκής βούλησης και κοινοβουλευτικών συσχετισμών, είναι θεμιτό να αξιοποιηθεί η δυνατότητα που παρέχεται μέσω της Προεδικής εκλογής για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, σύμφωνα με την επιχειρηματολογία της αντιπολίτευσης.

Η αλήθεια πάντως είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προτιμούσε ένα πρόσωπο -αυτόν που θα προτείνει ο Αντώνης Σαμαράς- που να μην έχει σχέση με τον κόσμο της αριστεράς. Αλλά και στην περίπτωση αυτή, τόσο ο πρόεδρος όσο και τα άλλα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ξεκαθαρίσει ότι κανένα, μα κανένα πρόσωπο, όσο προσφιλές και αν είναι στην αριστερά, δεν πρόκειται να υπερψηφιστεί.

Μέσα και έξω από τη Βουλή

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει στο σφυροκόπημα της κυβέρνησης με ψηφοφορίες στα θερινά τμήμα της Βουλής και με εκδηλώσεις που αφορούν τα κυβερνητικά νομοθετήματα

Σε κάθε περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει στο σφυροκόπημα της κυβέρνησης πότε με τις ψηφοφορίες στα θερινά τμήματα της Βουλής και πότε με εκδηλώσεις που να αφορούν τα κυβερνητικά νομοθετήματα της περιόδου, καθώς και στις δύο περιπτώσεις διαπιστώνεται η παρουσία ισχυρού αντιπολιτευτικού μπλοκ, που η αξιωματική αντιπολίτευση ευελπιστεί ότι θα παραμείνει συμπαγές και ως την ημέρα της τρίτης και καθοριστικής ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Εκτός βέβαια αν το Μέγαρο Μαξίμου, εκτιμούν υψηλόβαθμα στελέχη της αντιπολίτευσης, διαπιστώσει ότι δεν δύναται να συγκεντρώσει το μαγικό αριθμό -σε συνδυασμό άλλωστε και με τα αντιλαϊκά μέτρα του φθινοπώρου που αναμένεται να συσπειρώσουν την αντιπολίτευση- και αποφασίσει τη φυγή προς τις …κάλπες.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...