Γιατί δεν πρέπει ποτέ να σταματήσουμε να χαμογελάμε;

612fb85a82e6dec3585de2f72f0ed479_L

Ισχυρότερη καρδιαγγειακή υγεία έχουν οι αισιόδοξοι άνθρωποι, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα στις ΗΠΑ η οποία πραγματοποιήθηκε από ομάδα μελετητών με επικεφαλής την καθηγήτρια Ροζαλία Χερνάντεζ του Πανεπιστημίου του Ιλινόις.

Οι ερευνητές εστίασαν στη σχέση μεταξύ αισιοδοξίας και υγείας της καρδιάς σε περισσότερους από 5.100 ενήλικες ηλικίας 45 έως 84 ετών. «Τα άτομα με τα μεγαλύτερα επίπεδα αισιοδοξίας έχουν διπλάσια πιθανότητα να διαθέτουν ιδανική καρδιαγγειακή υγεία, σε σύγκριση με τους πιο απαισιόδοξους συνομηλίκους τους», σημείωσε η Ροζαλία Χερνάντεζ.

Η μέτρηση της υγείας της καρδιάς έγινε με βάση επτά δείκτες: πίεση αίματος, δείκτης σωματικής μάζας, επίπεδο σακχάρου και χοληστερίνης στο αίμα, διατροφή, σωματική δραστηριότητα και κάπνισμα.

Tην ίδια στιγμή, μέσα από ερωτηματολόγια αξιολογήθηκε το επίπεδο ψυχικής υγείας και ειδικότερα της αισιοδοξίας καθενός ατόμου. Το συμπέρασμα της έρευνας ήταν πως ο βαθμός καρδιαγγειακής υγείας βρίσκεται σε πλήρη συνάρτηση με το βαθμό αισιοδοξίας.

Όσο πιο αισιόδοξοι είναι οι άνθρωποι, τόσο πιο υγιή καρδιά έχουν. Όσον αφορά επιμέρους δείκτες, οι πιο αισιόδοξοι άνθρωποι έχουν σημαντικά χαμηλότερο σάκχαρο και λιγότερη χοληστερίνη, είναι περισσότερο δραστήριοι σωματικά, έχουν πιο φυσιολογικό βάρος και είναι λιγότερο πιθανό να καπνίζουν.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *