Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πλάνταξε παραλαμβάνοντας το βραβείο του MVP – video

antetokounmbo3-768x522

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, στην κορυφαία στιγμή της μέχρι στιγμής καριέρας του, απέδειξε ξανά ότι εκτός από σπουδαίος παίκτης είναι και σπουδαίος άνθρωπος. Το χαμόγελό του φώτισε το πρόσωπό του μόλις ακούστηκε το όνομά του για το βραβείο του MVP της φετινής σεζόν στο NBA.

Τα όσα είπε στον ευχαριστήριο λόγο του, με τα δάκρυα να κυλούν στο πρόσωπό του κι εκείνον να μην κάνει τίποτα για να τα συγκρατήσει, σε μια ανθρώπινη στιγμή, απέδειξαν ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αξίζει το βραβείο για πολλούς λόγους.

  • Η πρώτη του φράση ήταν να ευχαριστήσει το Θεό γιατί τον ευλόγησε με το ταλέντο του. Το ταλέντο που τον έφερε να είναι ο πρώτος Έλληνας και ο 4ος μη Αμερικανός που κερδίζει το βραβείο του MVP στο ΝΒΑ.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Θεό που με έβαλε σε αυτή τη θέση, όλα αυτά τα κάνω με τη βοήθειά του», είπε και στη συνέχεια δεν ξέχασε την ομάδα που πριν από μερικά χρόνια τον… πήρε από τα Σεπόλια (επιλέγοντάς τον στο draft) και τον έκανε αστέρα του παγκόσμιου μπάσκετ. «Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου, πρώτα από όλα τους συμπαίκτες μου. Όλοι ήταν έτοιμοι να έρθουν στον «πόλεμο» μαζί μου. Θέλω να ευχαριστήσω το προπονητικό επιτελείο που μας πίεζε καθημερινά και μας δίδαξε αυτά που κάνουν καθημερινά για εμάς.

Θέλω να ευχαριστήσω τους ιδιοκτήτες των Μπακς, που πίστεψαν σε εμένα που ήμουν 18 όταν ήμουν στην Ελλάδα. Με εμπιστεύτηκαν. Θέλω να ευχαριστήσω την πόλη του Μιλγουόκι, την Ελλάδα και τους Νιγηριανούς που με στηρίζουν. Που ξενυχτούν έως τις 4, 5,6 το πρωί στην Ελλάδα και μένουν ξύπνιοι για να βλέπουν τους αγώνες και να στηρίζουν εμένα και την ομάδα», είπε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Φωτογραφία Reuters

Τα δάκρυα συνέχιζαν να κυλούν στο πρόσωπό του και έγιναν περισσότερα όταν μίλησε για τον πατέρα του Τσαρλς, που έφυγε πριν από μερικά χρόνια από τη ζωή. «Πριν από δυο χρόνια είχα έναν στόχο, να γίνω ο καλύτερος. Πάντα όταν περνάω από το παρκέ σκέφτομαι τον πατέρα μου», είπε, λέγοντας πως «με πίεζε περισσότερο να γίνω καλύτερος και μου έλεγε ότι μόνο έτσι θα τα καταφέρω».

Με τα αδέρφια του να δακρύζουν βλέποντάς τον στην κορυφή, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν τους… ξέχασε. «Θέλω να ευχαριστήσω τα εκπληκτικά μου αδέρφια. Σας αγαπώ πολύ παιδιά (είπε χτυπώντας το σημείο της καρδιάς). Είστε τα πρότυπά μου. Σας ευχαριστώ για όλα όσα κάνατε για εμένα».

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με τα αδέρφια, τη σύντροφό του και τη μητέρα του – Φωτογραφία Reuters

Ειδική αναφορά, φυσικά, έκανε στη μητέρα του. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την εκπληκτική μου μητέρα, τη Βερόνικα. Είναι ο ήρωάς μου. Δεν μπορείς να προβλέψεις το μέλλον σου, αλλά αν δεν έχεις καλό γονιό, οι γονείς βλέπουν το μέλλον για σένα. Είναι τα θεμέλια της οικογένειας. Είναι για το στήριγμά μου».

Με τη μητέρα του Βερόνικα – Φωτογραφία Reuters

Φυσικά δεν έλειψε και το ευχαριστώ στους μάνατζέρ του, που του δίνουν κίνητρο.

Και κατέληξε: «Είναι μόνο η αρχή. Ο στόχος μου είναι να κερδίσω το πρωτάθλημα. Όπως μου είχε πει ο πατέρας μου «να θέλεις πάντα περισσότερα αλλά ποτέ μη γίνεις άπληστος«. Θα κάνω τα πάντα για να κερδίσω το πρωτάθλημα».

Δείτε όλα όσα είπε ο Γιάννης Αντεντοκούνμπο

newsit.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *