Βαρουφάκης: Δεν υπάρχει plan B, ας έρθει ο Αρμαγεδδών

baroufakis-den-uparxei-plan-b-as-erthei-o-armageddwnΜια εκ βαθέων συνέντευξη παραχώρησε στην βρετανική εφημερίδα Guardian ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, δηλώνοντας ότι αν δεν φοβόταν για το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα με την ελληνική οικονομία θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνος.

Για την εικόνα του

Μιλώντας στην ανταποκρίτρια Helena Smith, o Γιάννης Βαρουφάκης διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει να προμοτάρει την εικόνα του. «Με κατηγορούν επειδή καβαλάω μηχανή, αλλά το κάνω από τότε που ήμουν 15 χρονών», αναφέρει.

 

Για το ενδεχόμενο εξόδου από ευρώ

«Είναι ένα πράγμα να λες ότι δεν θα έπρεπε να έχουμε μπει στο ευρώ και είναι ένα τελείως διαφορετικό πράγμα να υποστηρίζεις ότι πρέπει να βγούμε από το ευρώ. Αν το κάνουμε πέφτουμε από ένα γκρεμό. Αυτό είναι το επιχείρημα μου σε όλους», αναφέρει.

 

«Χάσαμε τα πάντα»

«Έχουμε χάσει τα πάντα», αναφέρει, «και έτσι μπορούμε να πούμε την αλήθεια στην εξουσία, και ήρθε η στιγμή να το κάνουμε».

Και συμπληρώνει, αναφερόμενος στην ελληνική πρόταση για το πρόγραμμα-γέφυρα:

«Αν είμαστε μια επιχείρηση δεν θα ήταν λογικό σε αυτό το σημείο να κάνουμε μια αναθεώρηση του επιχειρηματικού μας πλάνου;» Ας βρούμε μια φρασεολογία, μια διέξοδο, σημειώνει, και προσθέτει ότι «είμαστε καλοί στην Ευρώπη με τους ευφημισμούς».

Όσο για το περίφημο «plan B», ο κύριος Βαρουφάκης είναι ξεκάθαρος: «Συνεχώς ακούμε πως αν δεν υπογράψουμε θα έρθει ο Αρμαγεδδών. Η απάντησή μου είναι “ας έρθει”. Δεν υπάρχει plan B. Αυτό είναι το plan B».

Κι αν τελικά έρθει η καταστροφή, τι θα γίνει τότε, ρωτά η δημοσιογράφος του Guardian: «Αυτό είναι σαν να με ρωτάτε τι θα γίνει αν κομήτης χτυπήσει τη Γη. Δεν έχω ιδέα. Καμία»!

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *