Βαγγέλης Διαμαντόπουλος: Τραγελαφική απάντηση του ΥΠΕΚΑ σχετικά με τα Μινκ!

http://i1.wp.com/fouit.gr/wp-content/uploads/2014/05/diamantopoulos1389376986.jpg

Τραγελαφική απάντηση του ΥΠΕΚΑ στην ερώτηση του Βαγγέλη Διαμαντόπουλου που αφορά τη διατάραξη της οικολογικής & περιβαλλοντικής ισορροπίας της λίμνης Ορεστιάδας λόγω των «απελεύθερων» μινκ

Το Υπ. Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σε απάντηση της ερώτησής μας η οποία προκλήθηκε με αφορμή την ανόητη ενέργεια κάποιων να απελευθερώσουν κατά χιλιάδες άγρια ζώα που εκτρέφονταν για τη γούνα τους, μας διαβίβασε τις απόψεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας τις οποίες προφανώς και υιοθετεί. Απόψεις οι οποίες ενισχύουν τα καταγγελόμενα από τους περιβαλλοντικούς φορείς και το επιστημονικό προσωπικό του νομού,  δικαιώνουν την ερώτηση που καταθέσαμε και αναδεικνύουν το πρόβλημα ως μείζονος σημασίας που απαιτεί άμεση λύση λόγω του ότι το μινκ θεωρείται ως ξενικός εισβολέας στο φυσικό περιβάλλον που δεν έχει φυσικούς θηρευτές για να ελέγχουν τον πληθυσμό του, όπως αναφέρεται. Τα παραπάνω έρχονται σε αντίθεση με την απάντηση του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που αντιμετώπισε το πρόβλημα με ελαφρότητα υποβαθμίζοντας το.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ δείχνει να μην διάβασε την απάντηση της Περιφέρειας, η οποία εισηγείται ότι είναι «επιτακτική η ανάγκη εκπόνησης ενός σχεδίου διαχείρισης», αφού δεν αναφέρεται σε καμία προτιθέμενη δράση παρόλο που προτείνονται τρόποι αντιμετώπισης με άμεσα αποτελέσματα ώστε να εξασφαλιστεί η ισορροπία του οικοσυστήματος στην περιοχή, αδιαφορώντας για τις συνέπειες πιθανώς λόγω του οικονομικού και κοινωνικού κόστους. Συγχρόνως, δεν αποδίδει ευθύνες και δεν επιβάλλει κυρώσεις σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Θεωρούμε απαράδεκτο να μην λαμβάνονται μέτρα για την αποκατάσταση της ισορροπίας του οικοσυστήματος και απαιτούμε οι συναρμόδιες Υπηρεσίες καθώς και τα Υπουργεία να δράσουν άμεσα, με οικολογική συνείδηση για την προστασία του περιβάλλοντος του νομού και να σταματήσει ο εμπαιγμός και η αναλγησία της εφαρμοζόμενης πολιτικής της συγκυβέρνησης.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *