Αυτό είναι πλέον το πιο ακριβό αυτοκίνητο στον κόσμο -Ποιος το αγόρασε και πόσα έδωσε [εικόνες]

bugatti.6.3.708

Η Bugatti παρουσίασε το πιο ακριβό νέο αυτοκίνητο στον κόσμο, το La Voiture Noire, στο Διεθνές Σαλόνι της Γενεύης.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο πουλήθηκε για τουλάχιστον 11 εκατ. δολάρια, προ φόρων. Αν και το όνομα του αγοραστή δεν έχει ανακοινωθεί, σύμφωνα με το BBC εκτιμάται πως είναι ο Φερντιναντ Πίεχ, ο εγγονός του Φέρντιναντι Πόρσε, ιδρυτή της ομώνυμης αυτοκινητοβιομηχανίας και πρώην εκτελεστικός διευθυντής της Volkswagen, στην οποία ανήκει η Bugatti.

Παρότι δεν έχει γίνει γνωστό το ακριβές ποσό που έδωσε, είναι πάνω από το προηγούμενο ρεκόρ για αγορά νέου αυτοκινήτου, τα 8-9 εκατ. λίρες που είχε κοστίσει μια Rolls-Royce Sweptail.

To La Voiture NoireTo La Voiture Noire

Το σχέδιο του La Voiture Noire αποτελεί φόρο τιμής στο Type 57 SC Atlantic. Μόλις τέσσερα τέτοια αυτοκίνητα είχαν κατασκευαστεί από το 1936 έως το 1938 και ο Ραλφ Λόρεν είναι ιδιοκτήτης του τελευταίου. Το «Μαύρο αυτοκίνητο», όπως ονομάζεται το πιο ακριβό αυτοκίνητο στον κόσμο είναι ένας συνδυασμός «εξαιρετικής τεχνολογίας, αισθητικής και πολυτέλειας», δήλωσε ο πρόεδρος της Bugatti, Στέφαν Γουίνκελμαν.

Εχει ιπποδύναμη 1.500 άλογα, και 16κύλινδρο κινητήρα, ενώ το αμάξωμα είναι σχεδόν εξ’ ολοκλήρου κατασκευασμένο από ανθρακονήματα. Οσο για την ταχύτητα, η Bugatti δεν έχει αποκαλύψει πόσα «πιάνει» το δημιούργημά της, αλλά οι τεχνικές προδιαγραφές, σύμφωνα με το BBC, είναι παρόμοιες με του Chiron, που πιάνει τα 0-100 χλμ. σε μόλις 2,4 δευτερόλεπτα και έχει μέγιστη ταχύτητα 420 χλμ./ ώρα.

Ο εγγονός του ιδρυτή της Porsche θεωρείται πως είναι ο αγοραστήςΟ εγγονός του ιδρυτή της Porsche θεωρείται πως είναι ο αγοραστής

Φωτογραφίες: ΑΠΕ

Πηγή:  iefimerida.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...