Αυτό δεν το περιμέναμε: Ο περίεργος λόγος που οι άνδρες κοιτάνε μικρότερες γυναίκες

afto-den-to-perimename-o-periergos-logos-pou-oi-andres-koitane-mikroteres-gynaikes_1536318970.col-8

Όπως λέει και μία λαϊκή ρήση, ο έρωτας χρόνια δεν κοιτάει, γιατί ως γνωστόν είναι τυφλός. Όμως όσο openminded και εάν είμαστε, πολλές φορές όταν βλέπουμε ένα ζευγάρι με μεγάλη διαφορά ηλικίας, η πρώτη σκέψη που μας έρχεται στο μυαλό είναι επικριτική, κάνοντας διάφορες εικασίες.

Υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών που δημιουργεί σχέση με μεγαλύτερους ηλικιακά άνδρες και ένα μικρότερο που στρέφεται σε νεότερους. Κάτι που δεν ισχύει και στην περίπτωση των αντρών. Οι γυναίκες έλκονται περισσότερο από ώριμους άνδρες, ενώ τα αρσενικά έχουν την τάση να δείχνουν ενδιαφέρον για νεότερες γυναίκες.

Τι λέει όμως η επιστήμη γι΄αυτή την τάση των ανδρών να ερωτεύονται μικρότερες γυναίκες;

Μια ομάδα επιστημόνων του Πανεπιστημίου Åbo Akademi της Φιλανδίας μελέτησαν περιπτώσεις 2.660 εθελοντών. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, οι έμπειροι ψυχολόγοι δικαιολόγησαν την τάση αυτή στη βασική θεωρία της εξέλιξης και συγκεκριμένα στο ένστικτο της αναπαραγωγής.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής Dr. Jan Antolfk «Η φυσική επιλογή έχει διαμορφώσει πιθανώς τις σεξουαλικές στρατηγικές των ανδρών, έτσι ώστε να έλκονται από πολύ γόνιμες, νέες γυναίκες». Συνεχίζει, τονίζοντας πως αυτό δεν μεταφράζεται πάντα σε σεξουαλική δραστηριότητα, καθώς η ίδια έρευνα θέλει το μεγαλύτερο ποσοστό ανδρών να συνευρίσκεται ερωτικά με γυναίκες πολύ κοντά στη δική τους ηλικία.

«Οι άνθρωποι τείνουν να έχουν μακροχρόνιες σεξουαλικές σχέσεις και αυτό δεν θα ήταν εφικτό αν όλοι οι άντρες ενδιαφερόντουσαν μόνο για μικρότερες γυναίκες», επισημαίνει ο ίδιος. Έτσι, μπορεί οι ώριμοι άντρες να φλερτάρουν πολύ νεότερες γυναίκες, χωρίς αυτό να συνεπάγεται πως οδηγεί σε σχέση.

Δείτε ένα βίντεο:

 

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *